Michael Bloomberg elindulna az elnöki címért

2018. szeptember 15. szombat - 18:00 / piacesprofit.hu
  •    

Sajtóértesülések szerint elindulna az amerikai elnöki címért Michael Bloomberg New York-i milliárdos, az azonos nevű gazdasági lap tulajdonosa.

A Times of London értesülése szerint Michael Bloomberg, korábbi New York-i polgármester és a Bloomberg médiacsoport tulajdonosa fontolgatja, hogy visszatér a politikába, és ezúttal a Fehér Házat célozná meg.

Bedőlne a piac, ha Trumpot megbuktatnák?
Trump szerint gazdasági katasztrófához vezetne, ha felelősségre vonnák a kampány során történt gyanús ügyek miatt. Bár a piac valóban nem reagálna kedvezően, elemzők szerint pánikra nincs ok.

A lap szerint Bloomberg már korábban eljátszott az ötlettel, korábban független jelöltként indult volna, most viszont a Demokrata Párt támogatását kérné (Bloomberget polgármesterként mindkét párt támogatta, a közelmúltban viszont a demokratákhoz állt közelebb, 2016-ban Hillary Clinton jelöltségét támogatta.)

A hír szerint Bloomberg arra számít, hogy Donald Trump sikerén felbuzdulva más üzletemberek is versenybe szállnak az elnökjelöltségért, saját zsebből fedezve a kampányukat. Bloomberg, akinek vagyonát 51 milliárd dollárra becsülik, év elején még cáfolta, hogy indulna az elnökválasztáson, egy júniusi rendezvényen viszont már arról beszélt, hogy „már készül 2020-ra”.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Demokrata Pártból hányan támogatnák az indulását, viszont Trump volt kampányfőnöke, Corey Lewandowski szerint jó választás lenne. Augusztusban Lewandowski egy interjúban azt mondta, New York-i milliárdos kollégája jó esélyekkel indulna Trump ellen 2020-ban, a Demokrata Párt stratégiájaként Bloomberg jelölését javasolná.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.