Még mindig nagy gond az agyelszívás

2013. október 31. csütörtök - 15:08 / piacesprofit.hu
  •    

A tudástőke elszívása Kelet-Európa, ezen belül is a magyar munkaerőpiac egyik fő problémája. A helyzet megoldásának kulcsát a növekedést ösztönző gazdaságpolitikában, a munkabért terhelő adók csökkentésében, az élethosszig tartó tanulás lehetővé tételében és a K+F beruházások támogatásában látja Edwin De Boeck, a KBC vezető közgazdásza.

Elvándorolnak a tehetséges munkavállalók – Kép: Pixabay

„Egy ország vagy régió gazdasága, fejlődési iránya nagymértékben meghatározza az ott élő szakemberek érvényesülési lehetőségeit. Ha az emberek nem látják a fejlődési lehetőségeket – akár anyagi, akár szakmai értelemben -, akkor az igazán tehetséges és ambiciózus munkaerőt könnyen elcsábíthatják a más országok által nyújtott lehetőségek. Ez ma nemcsak Magyarországra, de az egész kelet-európai régióra jellemző probléma, ami ellen minél hamarabb tenni kell” – hívta fel a figyelmet a hazai munkaerőpiac egyik aktuális nehézségére Edwin De Boeck, a KBC vezető közgazdásza a Figyelő által Budapesten megrendezett gazdasági konferencián. A szakember arról beszélt, hogy Közép-Európának, ezen belül is Magyarországnak milyen kihívásokkal kell szembesülni tudástőkéje megtartásához.

Magyarországon egyelőre gyenge lábakon áll a gazdasági növekedés, emellett a hazai oktatás és munkavállalás sem feltétlenül tekinthető támogató környezetnek a tehetségek felkarolásához. Ez pedig oda vezet, hogy évek óta szembesülnünk kell a brain-drain, azaz a kiváló magyar szakemberek külföldre vándorlásának problémájával. A szakember utalt arra a 2010-es OECD tanulmányra, miszerint a magyarországi személyi jövedelemadó OECD áltagra történő csökkentése mintegy 4 százalékponttal növelné a foglalkoztatottak létszámát. Ez azonban csupán az egyik összetevője a kiváló szakemberek itthon tartásának. Emellett olyan környezetet kell teremteni a munkavállalóknak, amely az itthon maradásra ösztönzi őket. Tehát nem feltétlenül csak a jó fizetés a lényeg, hanem emellett a növekedést támogató gazdaságpolitika és a személyes fejlődés lehetőségének biztosítása is.

De Boeck gazdasági szakemberként ezt négy fő irányvonal mentén látja megvalósíthatónak. A munkaerő költségek csökkentése mellett növelni kell az aktív népesség arányát. Emellett fontosnak tartja az élethosszig tartó tanulás elősegítését is, hogy az idősebb, de tapasztalt, jól képzett szakemberek ne essenek ki a munkaerőpiacról. Végül pedig a kutatási, fejlesztési és innovációs beruházások támogatásának fontosságát hangsúlyozta a szakember.

Átlépi(k) a határt
Bárki könnyedén összeszed jó pár, az ismeretségi köréből származó példát a magyar munkavállalók kivándorlására a legkülönbözőbb szakágakból műkörmöstől a szakácsig, pénzügyestől az orvosig. Az elmúlt húsz évben sose volt ilyen magas a magyarok körében a migrációt tervezők aránya. Mára minden ötödik felnőtt tervezi, hogy rövid vagy hosszú távon külföldön vállal munkát, vagy véglegesen kivándorol.