Még mindig érdemes részvényekben gondolkodni

2019. március 29. péntek - 14:20 / piacesprofit.hu
  •    

Az infláció feletti várható hozam elérése érdekében mindenképpen szükséges részvény-típusú befektetésben is gondolkodni. Ezt jelzik a K&H alapjai, amelyek idén is jól teljesítettek a szakmai megmérettetésen.

Szinte mindegyik kockázati kategóriában jól teljesítettek a bank alapjai. A tőkevédett alap kategóriában mind a három díjat elnyerték, a dinamikus vegyes alap kategóriában pedig a Válogatott 4. alap hozta el az első díjat. A merész kockázati besorolású ügyfelek számára javasolt Navigátor alap a tavalyi első hely után idén ismét elnyerte a Budapesti Értéktőzsde különdíját, mint az Év Legjobb Hazai Részvénybefektető Alapja – tájékoztatott Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója az eredmények ismertetésekor.

számológép grafikonnal

Kép: sxc

A portfólió ajánlásunkban továbbra is stabil helye van a most díjazott alapoknak, legyen az akár tőkevédett zártvégű, klasszikus vegyes, részvény vagy nyersanyag alap, hiszen így a befektetők egyéni kockázatvállalási hajlandóságuknak és képességüknek megfelelően választhatnak.

Emellett azt is figyelembe kell venni, hogy – bár az egynapos jegybanki betéti

Kik járhatnak jól az ingatlanalapokkal?
Az ingatlanalapok népszerűsége a mai napig töretlen, ám a májustól tervezett szigorúbb szabályozás miatt több változást is várnak a piaci szereplők. Mi a helyzet jelenleg és mi változhat?

kamat 10 bázispontos emelésével és a likviditásszűkítés megkezdésével az MNB is elindult a szigorítás irányába –, az infláció feletti várható hozam elérése érdekében mindenképpen szükséges részvény-típusú befektetésben is gondolkodni.

Ennek jó eszköze lehet a most díjazott Navigátor alap, mivel a nemzetközi összehasonlításban jelenleg még mindig olcsónak tekinthető hazai részvények az év további részében felülteljesítők lehetnek a részvény eszközosztályon belül – tette hozzá a befektetési szakember.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor