Mostantól külön számolhatók a céges utak az Uberben

2016. március 16. szerda - 14:48 / piacesprofit.hu
  •    

Budapesten is elérhető az Uber Üzleti Profil, amivel az utas elkülönítheti vállalati utazásait a privát utaktól. A felhasználók egyénileg állítják be az adott profilt, és az applikáción belül bármikor kiválaszthatják, hogy magán vagy üzleti céllal utaznak.

Az üzleti profil aktiválása a munkahelyi email címmel történik. Ezt követően lehetőség adódik a számlák összegyűjtésére, az elszámolás megkönnyítésére pedig heti vagy havi összesítőket lehet igényelni az utazásokról. A szolgáltatás során elkülöníthető a céges és a privát bankkártya, így az applikáció a kiválasztott bankkártyára terheli az utazás összegét. Az úthoz megjegyzést és költséghelyet is lehet adni, így később egyszerűbb az utazások beazonosítása, visszakeresése.

Az Airbnb is az üzleti utazók felé nyitna – tehát a közösségi gazdaság már nem csak a magánembereket célozza.

uberes kocsi belülről

Kép:Instagram

Az észt parlamentben Európában először olyan törvényjavaslatot terjesztettek be, amelyben nem tiltanák, hanem szabályoznák – és így hosszú távon is lehetővé tennék az Uberhez hasonló digitális platformok működését. Magyarországon az év eleji taxistiltakozás hatására mindinkább közellenségként kezeli a hatóság az Ubert. Először az adóhatóság és valamilyen indíttatásból a BKK zaklatta az Uber-sofőröket, majd miután ezzel nem értek célt, a szabályozást változtatták meg úgy, hogy még a sofőrök rendszámát is helyben levehessék az ellenőrök, március közepétől pedig új szabályozás lépett életbe, amely szintén a fuvarközvetítő céget célozza. Bár a kormányzat szerint nem szándékoznak betiltani az Ubert, az intézkedések egyértelműen arra irányulnak, hogy megnehezítsék, illetve ellehetetlenítsék a szolgáltatást végzők tevékenységét.Pedig egy egységes szabályozás a megosztás alapú kezdeményezésekre a költségvetésnek is jól jönne és az egész helyzetet egy csapásra megoldaná.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor