Kiszorítják a kiskereskedőket a Bitcoin-piacról

2018. április 07. szombat - 10:00 / piacesprofit.hu
  •    

Kevesebb pénzt lehet majd rövid idő alatt keresni a kriptovalutával, de stabilizálódik a virtuális pénzpiac – mondta a Marketwatchnak Nigel Green, a deVere Group tanácsadó cég alapítója.

Nigel Green szerint az elmúlt hónapokban, a Bitcoin árfolyamának bedőlése közben elhagyták a kriptovaluta-piacot azok az amatőr befektetők, akik gyorsan szeretnének sok pénzt keresni, helyüket pedig átvették a nagy befektetőcégek, akik korábban lenézték a kriptovalutákat. Emiatt, véli Green, a közeljövőben stabilabb lehet a virtuális pénzek árfolyama.

A Bitcoin-kereskedő blockchain-rendszerben a közelmúltban jóval kevesebb, de nagyobb értékű tranzakciót regisztráltak, azonban a tranzakciók értéke növekedett. Green szerint az intézményes befektetők belépését a kriptopénz-piacra egyelőre akadályozzák az állami korlátozások, de hosszú távon mindenképpen a nagybefektetők fogják dominálni, nem a „pizsamás befektetők” (a kifejezés Brad Sherman amerikai képviselő Bitcoint bíráló kijelentésér utal, aki a kriptovalutát átverésnek nevezte, mondván, a befektetők olyan férfiak, akik „egész nap pizsamában üldögélnek otthon, és győzködik a feleségüket, hogy milliomosok lesznek”.)

A kriptovaluták ügye valószínűleg fel fog merülni a közeljövő nemzetközi gazdasági találkozóin, várhatóan a pénzügyi szektor több cége is lobbizik már azért, hogy biztosítsák a kriptopénzek szabadabb kereskedelmét az államok.

 

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek