Jók a magyar gazdasági kilátások

2018. január 18. csütörtök - 15:07 / Nagy Mariann
  •    

Magyarországon kiegyensúlyozott és tartósan magas ütemű a gazdasági növekedés, a kedvező folyamatok fennmaradását a külső környezet is támogatja – mondta Varga Mihály, miután hivatalában fogadta Olivier Blanchardot, az Amerikai Közgazdasági Társaság elnökét.

A nemzetgazdasági miniszter a megbeszélésen kiemelte: Magyarország az uniós átlag feletti növekedésnek köszönhetően vonzó célpont a befektetők számára. Ezt többek között a bővülő beruházások is alátámasztják, mindennek eredményeként folyamatos Magyarország felzárkózása a legfejlettebb országokhoz.varga_mihály

Varga Mihály hozzátette: a hatéves bérmegállapodásnak köszönhetően hazánkban jelentős béremelkedés valósult meg, amely kedvező hatást gyakorol a fogyasztásra.

Olivier Blanchard közgazdász professzor a Peterson Institute vezető kutatója, a Harvard Egyetem és a Massachusetts Institute of Technology (MIT) tanára is volt. A Nemzetközi Valutaalap vezető közgazdászaként 2008 és 2015 között dolgozott.

A Moody’s szerint jól kezdtük az évet
Erőteljes növekedéssel alátámasztott stabil hitelképességgel kezdik 2018-at Közép- és Kelet-Európa EU-gazdaságai – áll a Moody’s Investors Service szerdán Londonban ismertetett éves térségi jelentésében.

 

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor