Irány a Kelet!

2012. október 19. péntek - 07:30 / piacesprofit.hu
  •    

Megjelent a Piac&Profit októberi száma, amely számos érdekes olvasnivalót tartogat, miközben a magazinból a kis- és középvállalatok gyakorlati működését segítő szakértői anyagok sem hiányoznak. Az innovatív, az új utakat kereső vállalkozók elengedhetetlen üzlettársa.

Középpontban: Irány a Kelet!
Nehéz megítélni, hogy milyen lehetőségek rejlenek a magyar kis- és középvállalkozások számára „a keleti nyitás” kormányzati politikájában. Mindenesetre a Piac&Profit összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat, amelyek a sikeres exporthoz kellenek. Az összeállításból kiderül az is, hogy milyen árucikkekre, melyik régióban mutatkozik kereslet, és az is, hogy az egyes országokban milyen kulturális szokásokhoz kell igazodniuk az üzletembereknek.
Tovább az összeállításhoz…

Exportálni pénz és idő
A lap cikkéből kiderül, hogy milyen támogatott exportforrások segítik a külpiacra lépését, valamint, hogy mi a banki finanszírozás feltétele. Első kézből olvashatnak az ősszel megjelenő eximbanki újdonságokról is!
Tovább a cikkhez…

Hogyan: tippek cégvezetőknek
Szakértői írások aktuális cégvezetési tudnivalókról minden hónapban. Ezúttal megtudhatjuk, hogy hogyan találhatunk megfelelő munkatársat, hogyan pozícionáljuk a cégünket, hogyan vonhatjuk le a bérelt gépkocsi áfáját, és azt is, hogy hogyan adhatunk év végén olcsóbban „pulykapénzt” dolgozóinknak.

A cash-flow tervezés 5+1 pontja
Sok cégvezető nem ismeri cége naprakész pénzügyi adatat, emiatt a jövőt sem tudja megtervezni. Pedig, ahogyan egy jó háziasszony beosztja a kosztpénzt, a vállalkozás tulajdonosának is értenie kell a pénzgazdálkodás alapjait. Megmutatjuk, hogy mi a legfontosabb öt tudnivaló, amely a nadrágszíj-meghúzásban is segít. A +1 javaslat arról szól, hogy mit csinál a jó pénzügyi vezető, amikor nem lát beérkező pénzeket.
Tovább a cikkhez…

Életmódi: Jönnek az Y-srácok!
Asztalokon ugrálni, összevissza rohangálni ezután sem lesz az irodaélet jellemzője, de a nagyobb rugalmasság és a rövidebb meetingek valószínűleg szabállyá válnak, ahogyan az Y-generáció tagjai közül egyre többen elfoglalják helyüket a munka világában.
Tovább a cikkhez…