Gombnyomásra jöhet a kölcsön

2019. március 29. péntek - 15:13 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

Egy friss jogszabályváltozásnak köszönhetően a jövőben jelentősen bővülhet a Magyarországon elérhető online személyi kölcsönök piaca. Gyorsan elterjedhetnek azok a szolgáltatások, amelyekkel okostelefonon vagy laptopon keresztül, akár utazás közben, munkaidőn kívül is igényelhetünk személyi kölcsönt. 

2019. március 31-én lép hatályba az a jogszabályváltozás, ami jelentősen egyszerűbbé teszi a pénzügyi intézményeknek, hogy online-hiteltermékeket vezessenek be Magyarországon. A piacon várhatóan egyre nagyobb számban fordulnak majd elő olyan konstrukciók, amelyekkel gyakorlatilag bárhonnan és bármikor igényelhetünk személyi kölcsönt.

mobilfizetés illusztráció

Kép:Fotolia

A szerződéskötési folyamat változása miatt ráadásul már a kérelem beküldése után rövid időn belül megérkezhet számlánkra a kért összeg,

különös tekintettel az ez év júliusában bevezetni tervezett azonnali átutalási rendszer által lehetővé váló szolgáltatásokra.

A szektor szereplői számára heteken belül megnyílik az út az innovatív termékek egyszerűsített piaci bevezetése előtt. A versenyelőny megszerzéséhez olyan szolgáltatást kell kialakítaniuk az intézményeknek, amely egyben ügyfél- és felhasználóbarát, ugyanakkor a gyakorlatban is biztosítja a megfelelő informatikai infrastruktúrát, kockázatkezelési rendszereket, adatkezelési és védelmi protokollokat – mondta el dr. Csonga Péter, az EY tanácsadója.

Új módszerek kellenek a sikeres ügyféleléréshez
A digitális korszak óriási kihívást jelent a vállalatok számára, és a gyors változásoknak egy hagyományos szervezet már csak nehezen tud megfelelni, a cégeknek is alkalmazkodniuk kell a 21. századhoz.

További könnyítés, hogy a jogszabályok idén év elejétől sok esetben már nem követelik meg az ügyfél-azonosítás során a valós idejű videókapcsolatot. Ez egyrészt jelentős javulást eredményezhet az ügyfélélmény terén, másrészt tovább támogathatja a banki nyitvatartási időn kívüli szolgáltatások elterjedését.