Feldúlt cégjog

2014. április 08. kedd - 07:30 / piacesprofit.hu
  •    

Megjelent a Piac & Profit áprilisi száma, benne érdekes üzleti trendekkel, startup-történetekkel, interjúkkal és gyakorlati tippekkel a hatékony üzletvitelhez. Tájékozódjon szórakozva áprilisban is a Piac & Profitból!

Feldúlt cégjog

Összegyűjtöttük, hogy kinek mit hoz az új Ptk. Az üzleti világ szereplői szerint vizsgálja a Piac & Profit a március közepén hatályba lépett szabályozást.
Tovább az összeállításhoz…

Felkészülni, vigyázz, kész, interaktivitás!

Három srác céget alapított, hogy felbolygassa a konferenciák unalmas világát. A SOPRESO egy valós idejű kommunikációt lehetővé tevő mobilwebes alkalmazás, amely lehetővé teszi a párbeszédet az előadó és a hallgatósága között.
Tovább a cikkhez…

Startup-látlelet

Ott tartunk körülbelül, mint Franciaország, mondja Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal kül- és belkapcsolati elnökhelyettese a hazai startup-ökoszisztéma állapotáról. Úgy tűnik, végre folytatódhat a Gazella pályázat is!
Tovább az interjúhoz…

Ne maradj le!

A számítógépek robbanásszerű elterjedése, az internet térhódítása, majd a mobiltelefonok diadalmenete után most a marketing és a kereskedelem is átalakul. Méghozzá rohamléptekkel: néhány év és teljesen megváltoznak a fogyasztói szokások, a vállalati kommunikáció és az értékesítés. Lemaradni veszélyes!
Tovább az összeállításhoz…

Nyugtalan nyugdíjrendszerek

Infografika a zsugorodó állami- és bukdácsoló magánnyugdíjról.

Ez lenne az üzlet jövője?

Amerika egyes államaiban külön jogi keret is segíti azokat a cégeket, amelyek a profittal egyformán fontosnak tartják a közösség és a környezet érdekeit is. A sokat emlegetett Y generáció tagjai pedig olyan cégeknél szeretnének dolgozni, amelyek a profit hajszolásán túl valamit tesznek a világ jobbításáért is. A benefit corporation lenne a jövő üzleti modellje?

Boldogságból közepes

Interjú Luigino Brunival a világhírű professzorral, aki szerint negyvenezer euró egy főre jutó GDP felett már nem lesz boldogabb egy ország a javak további növekedésével. A hagyományosan búskomor magyarok a középmezőnybe tartoznak a boldogság világranglistáján.

Játékra fel! De komolyan

A játékban rejlő hihetetlen erőt már régen felfedezte az üzleti szektor, az Y generáció megjelenésével azonban már versenyhátrány, ha kihagyjuk az üzleti modellből. Serkenti az innovációt, aktivitást gerjeszt, növeli a lojalitást és még számtalan nyerő tulajdonságot felszínre hoz.

Hová tegyem?

A kevéssé vonzó kamatkörnyezet kikényszeríti a megtakarítási portfoliók újratervezését. A Piac & Profit áprilisban utánajárt, hogy mibe fial legbiztosabban a megtakarításunk.

Veszélyesen élnek a magyar gazdálkodók

Rejtélyes a magyar gazdák ódzkodása a támogatott biztosításoktól. Megpróbáljuk kideríteni az okát.

Agyunk és az online világ zaja

Itt az unplugged-mozgalom, ha el akarunk menekülni az információfüggőségtől. Megéri! Az online impulzusok tengerében ugyanis már nem lehet tudni, hogy ki az úr, az okostelefonom vagy én.

Könyvajánló:           

Úgy látszik, nem volt igaza Malcolm Gladwellnek, nem kell tízezer óra egy új készség elsajátításához. Rutinossá válhatunk akár húsz óra alatt is, bizonyítja Josh Kaufman The First 20 Hours: How to Learn Anything… Fast című könyvében.