Ezekre az adatokra leszünk kíváncsiak a jövő héten

2017. június 11. vasárnap - 10:00 / PP/MTI
  •    

Nem lesz zsúfolt a makronaptárunk a következő héten, a statisztikai hivatal az áprilisi ipari termelés második becslését, valamint építőipari statisztikát közöl.

Kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a mezőgazdasági termelői árak áprilisi alakulásáról közöl adatokat.

Szerdán jelenik meg az áprilisi ipari termelés részletes adata. Az első becslés szerint áprilisban az ipari termelés 3,0 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, naptárhatástól megtisztítva a termelés 2,5 százalékkal nőtt. A termelés az év első négy hónapjában 4,9 százalékkal volt nagyobb, mint az előző év azonos időszakában. Az előző hónaphoz viszonyítva a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás áprilisban 0,8 százalékkal mérséklődött.

Csütörtökön közli a KSH az építőipar áprilisi teljesítményéről szóló statisztikát. Márciusban az építőipari termelés volumene 33,3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbi alacsony bázist a februári 19,6 százalékos növekedés után. Az épületek építése 30,2, az egyéb építményeké 48,8 százalékkal nőtt. Az előző hónaphoz képest 3,4 százalékos növekedést mutat a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított index. Az első negyedévben 24,7 százalékkal haladta meg az építőipari termelés volumene az egy évvel korábbit. Az épületek építése ágazatban 27,1, az egyéb építmények építése ágazatban 28,1 százalékos volt a növekedés.

Feliratkozom a(z) Cégvezetés & irányítás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek