Ez is Trump lelkén szárad

2019. január 15. kedd - 16:14 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

Több nagy amerikai reptéren lelassult az utasforgalom, miután az állami költségvetést befagyasztották, és egyre több biztonsági alkalmazott fizetés hiányában távol marad a munkától.

A Donald Trump amerikai elnök és törvényhozási ellenzéke miatti vita következtében az Egyesült Államok költségvetését – immár 25 napja – részlegesen befagyasztották.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Ez egyebek mellett azt is jelenti, hogy nem fizetik sok állami alkalmazott bérét. Ezek közé tartozik a szövetségi hatóság 51 000 munkatársa, akik a biztonsági ellenőrzéseket végzik az ország repülőterein. Ők a múlt hét végén tapasztalták először, hogy nem kapták meg bérüket – mire sokan távol maradtak a munkától, illetve felmondtak.

Ennek következtében több nagy forgalmú reptéren személyzet hiányában le kellett állítani ellenőrzési folyosókat, a várakozási

Komoly kockázatokat rejt Trump kiszámíthatatlansága
Az elemzői konszenzus szerint idén a világgazdasági növekedés lassulni fog, azonban a mindennapokban ez még nem válik érezhetővé. Ugyanakkor több olyan kockázati tényező van, amelyek közül bármelyik okozhat a vártnál nagyobb mozgást a pénzpiacokon.

idők jelentősen megnőttek. Ez érintette a főváros, Washington Dulles repülőterét, nemkülönben az Államok legforgalmasabb légikikötőjét, Atlantában, valamint Miami repterét is. A friss adatok szerint 13 biztonsági alkalmazottból országosan eddig egy hiányzott, de az illetékesek további személyzeti gondokkal számolnak.

Trump elnöknek saját pártja részéről javasolták, engedélyezze a költségvetés kifizetéseit három hétre, mialatt kompromisszumról tárgyalnak, ám Trump a javaslatot elutasította. Tovább is ragaszkodik ahhoz, hogy 5,6 milliárd dolláros költséggel falat építsenek a mexikói határon. Ezt a Demokrata Párt törvényhozói elutasítják.

(Forrás: The New York Times)