Elbukott a svájci bankreform

2018. június 11. hétfő - 20:00 / piacesprofit.hu
  •    

A vasárnap tartott svájci népszavazás hivatalos eredményei szerint a voksolók 75,7 százaléka utasította el a monetáris rendszer reformját, míg az online szerencsejátékról szóló javaslatot 72,9 százalék támogatta.

A vasárnapi népszavazáson a svájciak 75,7 százaléka utasította el a monetáris rendszer reformját. A népszavazás kezdeményezői azt akarták elérni, hogy szűnjön meg a kereskedelmi bankok pénzteremtési joga, amelyet kizárólag a jegybank kezébe adtak volna. A bankoknak megtiltották volna az úgymond rendkívüli pénzkihelyezést, ami szerintük pénzteremtésnek felel meg. Ehelyett csak annyi pénzt helyezhettek volna ki, amennyit a jegybanktól, vagy más hitelnyújtótól kaptak volna, vagy felhasználhatták volna a betétjeiket.

Szintén vasárnap szavaztak a svájciak az online szerencsejátékokról, itt a többség a Svájcban nem bejegyzett cégek online szerencsejátékait. Az új szabályozás csak olyan cégek online kaszinóit engedélyezi, amelyek Svájcban fizetnek adót.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.