Egy ember profitál nagyot az izlandi focicsapat szerepléséből

2016. július 07. csütörtök - 20:01 / piacesprofit.hu
  •    

Az izlandi csapat erős szereplése a foci-EB-n sokaknak sokat jelent. De egy embernek különösen sok pénzt is. Az illető a középhátvéd Ragnar Sigurdsson, akinek a siker miatt megugrott az ázsiója. Több klub is szeretné őt átigazolni Angliába.

Senki nem számított arra, hogy az izlandiak ilyen jól teljesítenek a futball Európa-bajnokságon. Miután legyőzték az angolokat a foci-EB negyeddöntőjében (kitúrva a brit csapatot a továbbjutók közül), a The Guardian információi szerint focis berkekben az a hír járja, hogy több klub is érdeklődik Sigurdsson iránt az angol Premier Leage-ből. A ligába tartozó Leicester City és a Premier Ligába ácsingózó Tottenham Hotspur és néhány más klub akarná elszerződtetni.

Elmehetne modellnek is. (fotó: wikipedia)

Elmehetne modellnek is.
(fotó: wikipedia)

Ugyan a sportoló 30 éves, tehát már karrierje derekán jár, a brit napilap szerint minden valamirevaló angol klubnak olcsó lenne átvenni őt: körülbelül 5,5 millió dollárért megkaphatnák az ügyes középhátvédet. Éves gázsija valószínűleg 2,3 millió dollár lenne – ez egy premier ligában játszó focista átlagfizetése.

Sigurdsson focizott már svéd, dán és orosz klubokban is, de most megnyílhat előtte a lehetőség a világszerte ismert klubok felé. (A világ legdrágább sportolója viszont Lionel Messi, akit éppen most ítéletek 21 hónap börtönbüntetésre adócsalás miatt.)

Az izlandi foci felemelkedése

Izland focis sikerei nagyon is tudatos építkezés eredményei – szó szerint is. A futballhoz nem éppen ideális időjárási körülményekkel rendelkező Izland esetében a megoldás az úgynevezett „futballház” volt. Ezek az épületek hatalmas hangárok, amelyek műfüves focipályákat foglalnak magukban, lehetővé téve az évi 365 napon át tartott edzéseket. A 2000-es évek elején az izlandi gazdaság vágtatott, és a 2008-as, az országot is keményen sújtó gazdasági válság előtt a sziget távoli pontjain is épültek ilyen futballházak. Ma 11 van belőlük.

Minden gólja 53 milliót ér: így szórja a pénzét Ronaldo
Ronaldo a földkerekség legjobban fizetett sportolója. A Real Madridnál éves fizetése több tízmillió dollárra rúg, a különféle márkákkal kötött reklámszerződéseiből is dől a pénz. Nem csoda, hogy méregdrága viaszfigurát készíttetett magáról, mely villája előszobájában áll.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor