“Buta és kövér” a magyar állam

2011. február 17. csütörtök - 09:31 / MTI
  •    

Korrupció tekintetében egyelőre nem változtak a dolgok Magyarországon, sőt tovább romlott a helyzet, holott válság idején az lenne a kívánatos, hogy javuljon - mondta Bokros Lajos EP-képviselő a Népszava csütörtöki számában közölt interjúban.

A volt pénzügyminiszter a lapnak kifejtette: az állam "szép nagy, éhes és kövér, buta és tunya". Nem változott sem az állam mérete, sem pedig a természete a választások óta. Olyan kihívások előtt áll az ország, amely magas szakmai felkészültséget és hallatlan erkölcsi integritást igényelje – jelezte Bokros Lajos, aki úgy látja, hogy nem erkölcsös, ha valaki gúnyosan kineveti a társadalmat, és nyugdíjvédelemnek hívja azt, hogy ellenszolgáltatás nélkül elszed az állampolgároktól 3 ezer milliárd forintot, amit aztán zömében nem a nyugdíjasok céljaira fordít.

Az összeg nagyja folyó kiadások fedezetére megy majd el, pontosan azért, mert a kormány képtelen volt szerkezeti reformokkal fenntartható, tehát egyensúlyi pályára állítani  az állami költségvetést – mondta az interjúban a volt pénzügyminiszter.