Az éves forgalom 15%-a is bejöhet most hétvégén

2017. április 10. hétfő - 20:05 / piacesprofit.hu
  •    

A játékkereskedők számára a második legfontosabb időszak az évben a húsvét, akár az éves forgalom 15%-a is bejöhet ilyenkor. A többség 4-5000 forintot költ ilyenkor játékra.

Az év második legkiemelkedőbb időszaka a Húsvét a Formatex tulajdonában lévő, 8 üzletből álló Játéksziget bolthálózatban, ahol a vásárlói kosárérték ebben az időszakban 4-5 ezer forint között alakul. A magyarországi húsvéti játék kiadások a közép mezőnyben helyezkednek el, az Egyesült Királyságban közel 10 ezer forint a vásárlói kosár, az USÁ-ban pedig 8-9000 forintot költenek játékra, Lengyelországban azonban gyereknapra kapnak értékesebb ajándékot a gyerekek, a húsvéti nyuszi átlagosan 2-3000 forintnak megfelelő kis ajándékot hoz.

húsvéti nyuszis plüssjáték

Kép:Formatex

A sonka és az édesség is megy
A nagypénteki zárva tartás miatt erős húsvéti forgalomra számítanak a magyarországi üzletláncok. Az MTI készített körkép szerint az év egyik legforgalmasabb napjára számíthatnak. Mivel a termékek gyorsan kipörögnek az üzletekből és az ipar pedig nem dolgozik az ünnepek alatt, előfordulhat a rövid szavatosságú, friss termékeknél az áruhiány.

A Formatex 1000 fő bevonásával készült felmérése rámutat, hogy a szülők nagy része interneten tájékozódik játékvásárlás előtt a játékokról. 42%-uk építő játékokat vásárolna legszívesebben húsvétra, ügyességi és sportjátékot a válaszadók 36,5%-uk, kézműves és barkács játékot 34,5%-uk venne, táblás társasjátékkal 33%-uk örvendeztetné meg gyermekét, babás-állatos szerepjátékra pedig 20%-uk költene. A legtöbben 2 és 5 ezer forint közötti értékű húsvéti ajándékot vesznek, de a válaszadók 14%-a 5-7500 forint közé teszi az egy-egy csemetére költhető összeget, 17% pedig úgy gondolja, inkább 1000-2000 forintot költ gyermekenként.

A szülők harmada szerint a gyerekek 500 forint körüli locsolópénzzel térnek haza, minden ötödik megkérdezett úgy tudja, hogy akár 2-5 ezer forintot is hazavisznek a gyerekek, 10% szerint pedig 5-7500 forint is lapulhat a zsebükben. Néhány szerencsésebb gyereknek akár 10000 forint fölötti összeget is sikerül gyűjtenie.

„ Az éves forgalmunknak akár 15 százalékát is realizálhatjuk húsvét előtt az üzletekben és a webáruházban”– mondta el Borhi János, a Formatex ügyvezetője. A szakember szerint az idei slágerek a társasjátékok lesznek a minden évben nyerő nyuszis figurák mellett. Idén, mivel a tavaszi szünet húsvétra esik, a kültéri játékok fellendülését is várják.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor