Az esővizet is megadóztatják

2018. június 12. kedd - 09:00 / piacesprofit.hu
  •    

Megadóztatná a portákon összegyűlt esővizet a kiskunhalasi önkormányzat. Csatornadíjat egyébként is fizetni kell, most a nem elvezetett víz után is adót szednének be.

Az önkormányzat az új adót az évtizedek óta megoldatlan csapadékvíz-probléma megoldásaként hirdette meg, ráadásul, írják, az elmúlt években megfigyelhető extrém időjárási körülmények miatt ez még nagyobb problémát jelent, mint korábban.

A Sztárklikk.hu-n megjelent tervezet szerint, ha a házaknál felgyűlt csapadékvizet a közműbe vezetik el a portáról, akkor csekély összegű közműdíjat kell fizetniük a lakosoknak, az utcára folyó vízért nagyobb díjat szednének be.

Az önkormányzat közleményéből nem derül ki, hogy mi alapján számítanák az adó mértékét, hogyan mérnék le az elfolyó víz mennyiségét. A részletek kidolgozására a következő hónapokban kerül sor.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.
Adózás
Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor