APEH: sztrájkolunk, ha nem kapunk jutalmat

2009. július 14. kedd - 10:45 / MTI
  •    

Sztrájkra készülnek az APEH-nál, mert az adóhivatal dolgozói augusztusban szinte biztosan nem kapják meg esedékes prémiumukat - írta a keddi Magyar Nemzet.

Minden lehetséges eszközt megragadnak a jutalom és a hivatalnokok keresetének megóvásáért. Ha kell demonstrációt, tüntetést szerveznek a Pénzügyminisztérium épülete elé, s emellett munkaügyi eljárások megindítását és a sztrájkot sem vetik el – mondta Michalkó Péter, az adóhatósági dolgozók érdekképviseletének vezetője a Magyar Nemzetnek.

"Az adóhivatal nem a forradalmairól híres, így a mostani helyzet kritikus voltát jelzi, hogy a munkatársak szinte egy emberként szegülnek ellen a pénzügyi tárca bércsökkentő törekvéseinek" – mondta a szakszervezeti vezető.

A napilap információi szerint az adóhivatal berkeiben "futótűzként terjed a hír", hogy az szervezet tizenötezer dolgozója augusztusban biztosan nem kapja meg a második negyedév után járó pénzjutalmat. A jutalom legkorábban szeptemberben érkezhet meg, sokan azonban attól tartanak, hogy a kormány eltörli a tizenöt éve alkalmazott teljesítményösztönző rendszert – írta a lap.