A BC számláktól a hitelkártyáig

2000. december 05. kedd - 00:00 / PP Online
  •    

Az MKB lakossági szolgáltatásainak fejlõdése Az MKB ma a 4-5. legnagyobb lakossági bank Magyarországon. Stratégiai döntés eredményeként a bank célja tovább fokozni súlyát a lakossági bankszolgáltatások piacán részben új ügyfelek megnyerésével, részben meglévõ és a jövõbeni ügyfeleik számára szélesebb termékpaletta igénybevételére való ösztönzéssel. Az MKB 1989-ben a térségben elsõként bocsátott ki devizaalapú – VISA – […]

Az MKB lakossági szolgáltatásainak fejlõdése

Az MKB ma a 4-5. legnagyobb lakossági bank Magyarországon. Stratégiai döntés eredményeként a bank célja tovább fokozni súlyát a lakossági bankszolgáltatások piacán részben új ügyfelek megnyerésével, részben meglévõ és a jövõbeni ügyfeleik számára szélesebb termékpaletta igénybevételére való ösztönzéssel.

Az MKB 1989-ben a térségben elsõként bocsátott ki devizaalapú – VISA – bankkártyát. Forintszámla szolgáltatásait, betéti termékeit már a 90-es évek elejétõl árulja, 1997-ben lombardhitel, 1999-ben folyószámlahitel, 2000. közepén lakáshitel termékekkel bõvült termékpalettája. A 2000 õszén bevezetett új kártyatípus eredményeként pedig azon igen kevés számú hazai bankok közé tartozik, amelyek valódi hitelkártyát kínálnak ügyfeleiknek.

Az MKB által megcélzott ügyfélkör a mindent-egy-helyen szolgáltatást, a személyes kiszolgálást, a magas minõséget, diszkréciót kapja az MKB csoport révén.

2000-tõl ügyfeleik immár kétféle nemzetközi alapban is fialtathatják megtakarításaikat; s ha inkább kockázatkerülõk, akkor a változó futamidejû MKB Európa kötvény jelenthet biztos megtakarítási lehetõséget számukra. Ennek népszerûségét igazolja, hogy az alapvetõen lakossági ügyfeleknél lévõ állomány immár meghaladja a 11 Mrd Ft-ot.

Az ügyfelek számottevõ része az MKB által biztosított egyszerû, gyors ügyintézést kedveli, ugyanakkor igen népszerû a néhány éve bevezetett és azóta folyamatosan bõvülõ MKB-Telebank szolgáltatás, melyet 2001 elején Call-Center tesz teljessé. Azon ügyfeleknek pedig akik a technika által lehetõvé tett szabadságot teljesen ki akarják használni, jó hír lehet, hogy a bank az internet bróker szolgáltatás jövõ év eleji indítását követõen a teljes lakossági banki szolgáltatások világhálón keresztüli elérhetõségének megvalósítását is célul tûzte ki.

Megnyugtató hír ügyfeleik számára, hogy elõzetes adatok alapján az MKB 2000-ben is Magyarország második legnagyobb, legtõkeerõsebb kereskedelmi bankja, és eredményét tekintve is dobogós helyet szerez.
Az MKB a nemzetközi hitelminõsítõk által évek óta az egyik legkedvezõbb ratinget elnyert hitelintézet a régióban. A hagyomány idén folytatódott, a Moody’s nemzetközi minõsítõ Magyarország hosszúlejáratú adósságára az A3 minõsítést adta, ezzel párhuzamosan az MKB hosszúlejáratú kötelezettségeire is ezt tartja érvényben. Ez tovább erõsíti az MKB eddig is kiváló nemzetközi megítélését.

Kamatpolitikánkban tudatosan törekszik arra, hogy a növekvõ kamatokat – betéti oldalon szinte azonnal, hitel oldalon késleltetve érvényesítsük.

Az MKB csoport erejét mutatja, hogy a nyugdíjpénztárunk november közepén az önkéntes ágon immár 90 ezer, magánágon mintegy 18 ezer ügyfelet számlál. A 21 MdFt-ot meghaladó összvagyon révén az MKB a legnagyobb nyugdíjpénztárak egyike.