Ötszázkilencven kkv 14,5 milliárd forintot nyert el

2017. június 09. péntek - 19:00 / PP/MTI
  •    

A pénzt a versenyképességük erősítésére, beruházások végrehajtására, illetve kutatásfejlesztésre, fordíthatják, a fejlesztéseik összértéke eléri a 28,5 milliárd forintot

Minderről Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára beszélt pénteken. Tájékoztatása szerint 11,3 milliárd forintot nyert el 540 mikro-, kis- és középvállalkozás a termelési kapacitásai bővítésére, ezzel 23 milliárd forint értékben valósulnak majd meg beruházások. A támogatásból a kkv-knak lehetőségük van új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek kialakítására, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, infrastrukturális és ingatlanberuházásra, illetve információs technológiafejlesztésre. A nyertesek célul tűzték ki a feldolgozóiparhoz kapcsolódó exporttevékenységük növelését is.

Elavult számítógépet használ a magyar kkv-k csaknem harmada
A magyar kis- és középvállalatok 29 százaléka elavult, 5 évnél idősebb számítógépet használ, ami lényegesen rosszabb az uniós átlagnál, ahol 18 százalék ez az arány.

Az államtitkár közölte, hogy 45 kkv több mint 3 milliárd forintot fordíthat új termékek létrehozására, új technológiák kifejlesztésére, illetve új szolgáltatások kialakítására. A vállalkozások összesen közel 5,5 milliárd értékű fejlesztést valósíthatnak meg. Az elnyert összeget fordíthatják kísérleti fejlesztésre, eszközbeszerzésre, immateriális javak beszerzésére vagy projektmenedzsmentre, magyarországi vagy külföldi kiállításon vagy vásáron történő részvételre, illetve iparjogvédelemre.

Rákossy Balázs tájékoztatott arról is, hogy 14 érdek-képviseleti szervezet is elnyert összesen egymilliárd forintot munkahelyi egészség és biztonság fejlesztésére. Közel 10 ezer munkavállaló és munkáltató kaphat így a munkabiztonsággal és munkaegészségüggyel kapcsolatosan célzott tájékoztatást.

 

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor