A brit királyi családig érhet Epstein prostitúciós hálózata

2019. augusztus 12. hétfő - 18:02 / piacesprofit.hu
  •    

Azzal, hogy Jeffrey Epstein felakasztotta magát, a szexuális bűncselekményeivel kapcsolatos ügy távolról sem ért véget. Az ügyészség nyomoz a lehetséges bűntársak, köztük Ghislaine Maxwell, az egykori brit médiacézár lánya, Epstein volt szeretője és feltehetően felhajtó ellen.

A dúsgazdag amerikai üzletembert, aki korábban Donald Trump közeli ismerőse is volt, azzal vádolták, hogy fiatalkorúak sorát rontotta meg. Azokat egész hálózat kereste, majd készítette fel és „szállította” neki.

Epstein és lengyel felhajtója (Kép: wikiglobal.com)

Epstein és lengyel felhajtója
(Kép: wikiglobal.com)

Az ügy újabb kirobbanása annál nagyobb feltűnést keltett, mivel Epsteint 2008-ban már jogerősen elítélték ilyen cselekményekért Floridában 13 hónapra, ám büntetése túlnyomó részét „munka-szabadságon” tölthette. A vádlott egyúttal kiegyezhetett a vádhatósággal, hogy vallomása fejében nem indítanak eljárást több olyan személy ellen, akik bűnrészesei voltak az ügynek. Florida főügyésze a per idején Alexander Acosta, Trump elnök korábbi munkaügyi minisztere volt, emlékeztetett a The New York Times. Több egykori áldozata most kártérítésért perel Epstein legalább fél milliárd dollárra becsült vagyonából.

Miközben vizsgálat folyik az öngyilkos üzletember áttekinthetetlen pénzügyi manipulációi körül is, a figyelem most a valódi- vagy kényszer-prostitúcióval kapcsolatos ügyekre irányul, amelynek jól ismert szereplői is vannak.

Egyikük, amint a londoni The Times jelentette, Ghislaine Maxwell, a egykori brit médiacézár lánya. A ma 57 éves asszony korábban Epstein szeretője volt, majd a New York-i ügyészség által nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint sokáig annak felhajtójaként, a prostitúciós helyszínek „madámjaként” működött. E minőségében szerepe lehetett abban is, hogy András yorki herceg, a brit királynő 59 éves fia is szívélyes kapcsolatokat ápolt Epsteinnel és részt vehetett annak üzelmeiben. Ez már 2011-ben felmerült, amikor az egyik, Epsteint vádló lány azt állította, hogy a milliomostól akkor, 17 évesen a herceghez került. Vádját azonban a bíróság elutasította. Most a Maxwell-lány minden vádat tagad.