Nem merjük bevallani, valójában mennyit eszünk

2018. február 19. hétfő - 20:10 / piacesprofit.hu
  •    

A britek 50 százalékkal többet esznek, mint amennyit bevallanak. Az ellenőrzött, valódi fogyasztás alapján módosítani kell a statisztikákat – és az ajánlásokat, miből mennyit egyen az ember, ha egészséges akar maradni.

A felméréseknél a brit férfiak bevallásaiból az tűnik ki, hogy átlag napi 2.065 kalóriát fogyasztanak, a nők pedig csak 1.570-et.  A kutatók ezek után kiválasztottak 200 embert a 4.500-ból, akik részt vettek ebben a felmérésben, s náluk izotópos vizsgálatokkal állapították meg, mennyi kalória kerül a szervezetükbe a valóságban.

Kép:Pixabay

Kép:Pixabay

 

A férfiaknál 3.119, a nőknél 2.393 kalória a valódi napi fogyasztás mértéke.

Éppen egy nagy hamburgernek megfelelő táplálék-mennyiséggel esznek átlagosan többet, mint amennyi a bevallások alapján készülő statisztikákban szerepel.

Mint kiderült, főként a túlsúlyosak, valamint sok férfi és fiatal állítja, hogy kevesebbet eszik, mint a valóságban. Jellemző,

Dollár ezermilliárdokba kerül a “nagy zabálás”
Drámai ütemben növekszik az elhízottak száma: 2025-re 2.7 milliárd ilyen ember lesz a világon, a felnőttek harmada. Az egészségügy, a biztosítók nem fognak tudni lépést tartani az emiatt robbanásszerűen növekvő, ezermilliárdokban mérhető költségekkel, figyelmeztet az illetékes nemzetközi szervezet.

hogy a több ezer személy bevonásával készült kérdezéses felmérésnél a válaszolók harmada olyan adatokat adott meg étkezési szokásairól, hogy ha valóban csak annyit enne, már nem élne.

Visszatekintve a bevallásos táblázatok azt látszanak tükrözni, hogy a brit ember kevesebbet eszik, mint a hetvenes években – miközben az elmúlt évtizedekben megnőtt a túlsúlyosak száma…

Az újabb vizsgálatok alapján felülvizsgálják az egészséges táplálkozásra vonatkozó állami ajánlásokat.

(Forrás: The Times)