Nem lesz könnyű közlekedni a hétvégén

2017. szeptember 15. péntek - 19:07 / piacesprofit.hu
  •    

A Mobilitási Hét és a Nemzeti Vágta miatt forgalomkorlátozások lesznek az Andrássy út és a Hősök tere környékén. Magyarország legnagyobb zöld eseményén, a Mobilitási Hétvégén az Andrássy úton idén is a gyalogosok, kerékpárosok vehetik át az autók helyét.

 

E hétvégén rendezik a Nemzeti Vágtát is, amely a Hősök tere és a Dózsa György út forgalmának korlátozásával jár. A rendezvények miatt szeptember 15-én (pénteken) délutántól 18-án (hétfőn) hajnalig teljes hosszában lezárják az Andrássy utat. A Pesti Broadway Fesztivál miatt pénteken és szombaton a Nagymező utca forgalmát korlátozzák. A lezárások miatt a hétvégére módosul a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös, a 230-as és a 979-es busz, valamint a 70-es, a 75-ös, és a 78-as trolibusz közlekedése.

Forgalmi változások Kép: bkk.hu

Forgalmi változások
Kép: bkk.hu

A kisföldalatti vonalán a Hősök terén és az Andrássy úton zajló rendezvények miatt biztonsági okokból elrendelhetik egyes állomások időszakos lezárását a Bajcsy-Zsilinszky út és Hősök tere között.

Az Európai Mobilitási Héttel kapcsolatban bővebb információ a BKK honlapján, a www.bkk.hu/mobilitasihet oldalon olvasható.

Nem biztos, hogy csak a zöld autó a nyerő
Norvégia már nyolc év múlva kitiltaná a robbanómotoros járműveket útjairól, Nagy-Britannia ezt 2040-től tervezi, Franciaország és mások mellett Kalifornia is ilyen tervet mérlegel. Egy német tudós szerint azonban a robbanómotorra továbbra is szükség lesz, a környezet védelmét másként is lehet biztosítani: alig szennyező üzemanyaggal.