Mikor vegyünk repülőjegyet? Hallgassunk a szakértőre!

2018. február 02. péntek - 20:09 / piacesprofit.hu
  •    

Az elmúlt két évben a repülőjegyek ára átlagosan ugyan három százalékkal csökkent, az utas aligha járt jobban. Megy olcsóbban? Igen, ha pontosan az út előtt 54 nappal foglaljuk le jegyünket,, mondja egy amerikai szakértő.

Bár a jegyek ára átlagosan valamelyest csökkent, sok légitársaság díjat vezetett be a feladott, akár a gépre vitt csomagokra is és egyre gyakoribb, hogy még szűkebbek az ülések, hogy azokból többet helyezhessenek el a gépen. Mit tehet az utas, hogy legalább a jegy árából faragjon le?airplane-655511_960_720

Jeff Klee, a CheapAir amerikai portál vezetője szerint vannak persze a hagyományos módszerek: foglaljunk kedden, a légitársaságok általában ezen a napon teszik közzé kedvezményes ajánlataikat, amelyek azután gyorsan kimerülnek. Segíthet az is, ha igen korai, vagy késői időpontra foglaljuk utunkat, valamint ha olyan célállomást adunk meg, amely nem nagy nemzetközi “elosztó központ”.

Az olcsóbb jegyek végül mindig drágábbak
Repülőjegyet venni olcsón és okosan – egyre nehezebb. A légitársaságok mind több szolgáltatásért kérnek külön pénzt, de aki utánanéz, így is megtalálhatja a számítását.

A leghatásosabbnak azonban  Klee azt tartja, ha pontosan 54 nappal utazásunk előtt foglaljuk le helyünket a gépen. A CheapAir repjegy-árak százmillióit elemezte és arra az eredményre jutott, hogy az út előtti 320-06 nap között a jegyárak nemigen változnak. A 105-ik naptól kezdve azonban csökkenni kezdenek és történetesen az 54. napon a legalacsonyabbak.

Utána ismét emelkedni kezdenek, majd amikor elérik az út előtti 20. napot, meredeken drágulnak. Így például egy kereken 400 dollárba kerülő jegy 54 nappal az utazás előtt 344 dollárért kapható, hogy ára végül elérje az 593 dollárt, azaz 48 százalékkal emelkedjék. (Forrás: Best Life).

Feliratkozom a(z) Költségkímélés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor