Ne spóroljunk, ha új szemüvegre van szükségünk!

2019. szeptember 09. hétfő - 15:10 / Promóció
  •    

Látásunk romlásának észlelésekor minél hamarabb forduljunk szakorvoshoz, optometristához. Az állandósult fejfájás és a komolyabb egészségügyi gondok jelentkezése előtt időben jelentkezzünk szemvizsgálatra! A vizsgálat során nemcsak a szükséges dioptriát tudhatjuk meg, hanem az esetleges szembetegségekről, elváltozásokról is értesülhetünk. Az első tünetek észlelése után tehát ne habozzunk, járjunk utána, hogy mi állhat a látásromlás hátterében! Lencse és […]

Látásunk romlásának észlelésekor minél hamarabb forduljunk szakorvoshoz, optometristához. Az állandósult fejfájás és a komolyabb egészségügyi gondok jelentkezése előtt időben jelentkezzünk szemvizsgálatra!

A vizsgálat során nemcsak a szükséges dioptriát tudhatjuk meg, hanem az esetleges szembetegségekről, elváltozásokról is értesülhetünk. Az első tünetek észlelése után tehát ne habozzunk, járjunk utána, hogy mi állhat a látásromlás hátterében!

Lencse és keret

A szemészeti vizsgálat után, optimális esetben azzal szembesülünk, hogy a továbbiakban szemüvegre lesz szükségünk. Jó, ha rendelkezünk néhány alap információval, mielőtt szemüvegkészítésre kerül a sor. Lehet ez a szemüveg a rövid-, illetve a távollátás korrigálását szolgáló vagy olvasást segítő látásjavító eszköz. Napjainkban a monitor előtt végzett munka is számos esetben igényel munkaszemüveget.Style Optika_Szeptember19_LM1

A vizsgálat alapján már tudni fogjuk, hogy milyen típusú szemüvegre lesz szükségünk. A megfelelő lencse mellett a másik lényeges pont a tökéletes keret kiválasztása. Míg a lencse a látáskorrekcióban segít, addig a keretnek precízen és elegáns külsővel kell tartania a lencséket. A feladatunk pusztán annyi, hogy megtaláljuk a személyiségünkhöz illő tartós, kényelmes és divatos keretet.

Sokszínű kínálat, egyénre szabott megoldások

A szemüveglencsének és a keretnek összhangban kell lennie. A mai technológiának köszönhetően a lencsék szép, vékonyított kivitelben is elérhetők. Szinte minden keretbe applikálható akár a több dioptriás lencse is. A lencsét továbbá lehet, hogy fúrt keretbe illesztik, illetve különféle bevonatokkal is ellátják. Közkedveltek a fényre sötétedő lencsék, hiszen aki állandóan szemüveget hord, annak nagy könnyebbséget jelent, ha szemüvege egyben napszemüveg is.

Azt se feledjük el, hogy döntésünket jelentősen befolyásolhatja a szemüveg ára. Bármilyen szemüveg mellett is döntsünk, ne az anyagiak alapján tegyük! Az éles látás nem lehet kompromisszum kérdése! Ebben segítségünkre van a Style Optikánál elérhető szemüveg hitel, amellyel valóban a számunkra ideális szemüveg tulajdonosai lehetünk.

Mennyibe kerül egy szemüveg?

Erre a kérdésre nem lehet pontos választ adni, hiszen a szemüveg egyénre szabott, az egyéni igények figyelembevételével készül. Számít, hogy állandóan vagy alkalmanként használjuk, vagy zárt térben, illetve szabadban, napfényben is viselni szeretnénk. A bevonatokról is döntenünk kell: felület- és UV védelemmel ellátott, vékonyított lencsét viselnénk-e szívesebben?

A lencsék kiválasztásánál fontos, hogy a keret technikailag mit bír. A keret nélküli változat esetében erősebb alapanyagú lencse szükséges. A szemüvegkészítés talán nem tűnik könnyű feladatnak, de szerencsére sokféle lencséből és különféle stílusú keretből választhatunk.