A fogszabályozási eltérések rengetegéből is van kiút!

2019. szeptember 07. szombat - 15:05 / Promóció
  •  
  • Előfizetés

Manapság már alig van olyan probléma, ami megoldhatatlan lenne! Szervezetünk szinte minden bajára találhatunk már megoldást, ez különösen igaz a szájüregben előforduló gondokra. Tapasztalt szájsebészekkel és specialistákkal nincs is olyan fogazati kellemetlenség, amelyet ne lehetne helyrehozni. Nincsenek egyedül azok, akiknek nem tökéletes a mosolya, ez csupán az emberek 10%-áról mondható el. Mindenki más harapásában találhatóak […]

Manapság már alig van olyan probléma, ami megoldhatatlan lenne! Szervezetünk szinte minden bajára találhatunk már megoldást, ez különösen igaz a szájüregben előforduló gondokra. Tapasztalt szájsebészekkel és specialistákkal nincs is olyan fogazati kellemetlenség, amelyet ne lehetne helyrehozni.

Nincsenek egyedül azok, akiknek nem tökéletes a mosolya, ez csupán az emberek 10%-áról mondható el. Mindenki más harapásában találhatóak apró eltérések, amelyek az esztétika jegyében gyakran javításra kerülnek, fogszabályozó készülékek segítségével.Csiki Fogszabályozás_szept19_LM2

Milyen problémákat fedezhet fel mosolyában?

Összesen hét eltérést különböztethetünk meg, ha a mosolyokat és ezzel együtt a harapásokat figyeljük meg. A fogak helyes pozíciója létfontosságú a harapás tekintetében, hiszen csupán normál harapás esetében irányul megfelelő nyomás minden egyes fogra. Ha a harapás nem tökéletes, akár állkapocsízületi vagy fogágybetegség is kialakulhat.

  1. Mélyharapás: így nevezzük azt, ha a metszőfogak nem 1-2 milliméternél zárnak az alsó fogsorral, hanem ennél távolabb.
  1. Fedőharapás: a fentebb említett harapás típus ritka esete, amikor a felső metszők teljesen fedik az alsó fogsort.
  1. Disztálharapás: így nevezzük azt, amikor a felső fogsorhoz képest hátrébb zár az alsó.
  1. Keresztharapás: ilyenkor az alsó fogsorhoz képest egy vagy több felső fog beljebb harap.
  1. Non-okklúzió: azaz fordított keresztharapás. Ez azt jelenti, hogy az alsó fogsorhoz képest legalább egy fog teljesen kifelé harap, tehát a felső fog belsője érintkezik az alsó fogak külső felével.
  1. Okklúzió: ez a normál harapás.
  1. Torlódás: ilyenkor a felső és/vagy alsó fogsorban össze-vissza állnak a fogak, nem pedig szépen rendezetten. Van olyan is, hogy egy-egy rakoncátlan fog egészen a fogsoron kívül helyezkedik el. Ez az a probléma, amely hatalmas kellemetlenséget és fájdalmat okozhat a fogsorban, hiszen akadályozza a tökéletes tisztítást, amely pedig szuvasodáshoz és egyéb kellemetlen problémához vezethet.

Nem kell azonban kétségbeesni!

Az ilyen gondok könnyedén orvosolhatók. Ha modern körülmények között szeretné megoldani a problémát, miközben az Ön igényei a legfontosabbak, mindenképp a keresse fel a Csiki Fogszabályozás csapatát.

Az első konzultáció során a fogsorbeli összes problémára több megoldási lehetőséget is kínálnak majd, a diagnózisról és a kezelési tervről pedig részletes emailt küldenek.

Lehet ezt anélkül, hogy kamasznak tűnjünk?

Szeretné, ha mosolya tökéletes lenne, de fél attól, hogy egy esetleges fogszabályozóval elveszíti majd egyébként makulátlan professzionális külsejét? Manapság a fogszabályozókat fel lehet úgy is helyezni, hogy ennek létezéséről csupán a viselője és a kezelőorvos tudjon.

A láthatatlan fogszabályozókkal minden rakoncátlan fogat a helyére lehet igazítani anélkül, hogy ebből a külvilág bármit is érzékelne.