zöld városok

környezetvédelem, szmog, zöld városok

A Budapestiek a fákkal vannak?

piacesprofit.hu

A budapestiek 81 százaléka támogatná a Városliget megújítását, de új épületeket, múzeumokat nem építene a parkba, azaz megőrizné a Városliget eredeti közpark jellegét – derül ki egy frissen publikált felmérésből.

Tovább olvasom »
fenntartható fejlődés, turizmus, zöld városok

Virágban Kőbánya veri a budai kerületeket

piacesprofit.hu

A Magyar Turizmus Zrt. által szervezett nagyszabású hazai megmérettetés, a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny keretében 209 települést zsűriztek idén nyáron a kertészeti és turisztikai szakemberek. Az idei év díjait október 21-én délelőtt a Pesti Vigadóban osztották ki. A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. közös fődíját 50 ezer fő alatti lakosú város kategóriában Mosonmagyaróvárnak, 2 ezer fő feletti lakosú falu kategóriában Dunakilitinek ítélték oda, ami egyben feljogosítja a két települést Magyarország képviseletére a 2016. évi európai versenyen. A verseny első helyezettje 50 ezer fő feletti város kategóriában Zalaegerszeg, illetve 2 ezer fő alatti lakosú falu kategóriában Hercegkút. A budapesti kerületek kategóriájában a fődíjat a X. kerület, Kőbánya nyerte el.

Tovább olvasom »
fenntartható fejlődés, klímavédelem, zöld városok

Napelemes „szuperfák” Szingapúrban

piacesprofit.hu

A Gardens by the Bay „szuperfái” az üvegházhatás csökkentését szolgálják a fenntartható fejlődés jegyében megalkotott látványos ökoparkban. A Mariana kikötő mellett található Gardens by the Bay egy 101 hektáron elterülő ökopark Szingapúrban, melyet tengertől visszahódított területen építettek fel. A parkot a fenntartható fejlődés jegyében alakították ki és ökoturisztikai látványosságnak szánták – írja az Impress Magazin.

Tovább olvasom »
emisszió, fenntartható fejlődés, zöld városok

Kerékpárút a város felett?

piacesprofit.hu

A város feletti biciklis hálózat megépítését 2020-ra tervezik az ötlet megálmodói, a Foster&Partners építészei. A tervezők célja, hogy teljesen átalakítsák a londoni kerékpározást, egy „magaslati” biciklis hálózat kiépítésével.

Tovább olvasom »
élhető város, eu, környezetbarát közlekedés, zöld városok

Hódít Európában az e-bicikli

klímablog

Hat-hét éve kezdtek elterjedni az elektromos biciklik, idén a BMW is piacra saját modelljét. A lábkímélő járműalkalmatosság azonban nem olcsó termék. Nyugat-Európában átlagosan 645 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor