wto

bánya, elektronika, hibrid, kereskedelem, wto

Ritkaföldfémek: rákot okozhatnak, mégis szükség van rájuk

Kriston László

A ritkaföldfémek elektronizált világunk alapvető építőkövei. A komputerizált eszközök e fontos összetevőinek kitermelésében monopóliuma van Kínának. Berzenkedtek is ez ellen a multik és a környezetvédők. A tervgazdálkodási rendszert követő kommunista kormány illetékesei bejelentették, hogy központilag átalakítják a ritkaföldfém-iparágat. A tervek szerint az ökológiai károkat is orvosolnák, melyeket ezen ásványok kitermelése ró a helyi ökoszisztémákra.

Tovább olvasom »
kereskedelem, kína, megújuló energia, wto

Zöldipar: Kína az élre tör?

Kriston László

A megújuló energiák infrastruktúrájának gyártását segítő állami támogatások ma kritikus pontjai annak a versenynek, melyben a különböző országok igyekeznek zöld szektorukat nemzetközileg is vezető helyzetbe pozícionálni. Az eddig javarészt Európába exportáló Kína az Egyesült Államok piacán készül teríteni szélturbináit. Az egyik amerikai szakszervezet azonban bekeményített: bepanaszolta a kommunista államot, amiért illegálisan szubvencionálja a zöld szektort és a WTO elé akarja vinni az ügyet. A Fehér Házé a döntés, hogy megteszik-e.

Tovább olvasom »
idegenforgalom, wto

Aggódnak az idegenforgalomból élők

MTI

Az Idegenforgalmi Világszervezet (WTO) vezetője szerint 7,7 százalékkal csökkent a nemzetközi utazások száma az idei év első két hónapjában az egy évvel korábbihoz képest; összesen 117 millióan keltek útra.

Tovább olvasom »