wellness

biztosítás, turizmus, utazás, wellness

Ha lenne pénz, már mennénk is!

piacesprofit.hu

Minden harmadik magyar utazik a december és március közötti időszakban. Aki nem, csak a pénzhiány tartja vissza. Jellemzően belföldön, főleg városnézéssel és wellnessezéssel töltik az erre szánt időt. A pihenésre vágyók egyharmada biztosítás nélkül vág neki az utazásnak, leginkább azért, mert nem szívesen költ rá, vagy, mert úgy véli, vele nem történhet baj.

Tovább olvasom »
szép kártya, turizmus, wellness

Nyuszi ül a gőzben

piacesprofit.hu

Ez az év is jól indult a turizmusban és újabb lökést adhat a 2013-ban feltöltött, május végén lejáró SZÉP-kártya összegek. A közelgő húsvéti hosszú hétvégén egyébként a wellness-kikapcsolódásé lesz a főszerep, sokan a fürdővárosokban töltik majd az ünnepeket.

Tovább olvasom »
egészség, egészségmegőrzés, wellness

Adjuk meg, ami a testé!

Timár Gigi

A fenntarthatóság azt jelenti, hogy nem szipolyozzuk ki a természeti kincseinket, nem éljük fel a gazdasági javakat, nem zsigereljük ki a munkatársainkat, és nem fosztjuk ki saját szervezetünket sem. Amit elhasználunk, azt vissza kell pótolni, legyen szó a környezetünkről vagy saját magunkról.

Tovább olvasom »
gyógyfürdő, turizmus, wellness

Megmenthető a magyar fürdőszektor?

piacesprofit.hu

Magyarországon több mint 300 fürdő üzemel, azonban ezeknek kevesebb mint 10 százaléka működik nyereségesen. A szektor összességében évente több tízmilliárd forintnyi hiányt termel. Pedig a veszteséges fürdők egy részét akár már 2-3 év alatt nyereségessé lehetne tenni. A megoldást a műszaki innováció és a technológiai fejlesztések, valamint a létesítmények térségi turisztikai stratégiába illeszkedő, menedzserszemléletű üzemeltetése együtt biztosíthatják.

Tovább olvasom »
belföldi turizmus, turimzus, wellness

A vártnál többet költöttünk nyáron

piacesprofit.hu

A nyár elején készített felmérés szerint a lakosság több mint 80 százaléka tervezett nyaralást ebben az évben, szomorú hír, hogy végül alig 69 százalékuk jutott el valóban üdülni – derült ki, a Lealkudtuk.hu legfrissebb, mintegy 2 200 fős felmérésből. A nem nyaralók 60 százaléka a pénzhiányt jelölte meg fő okként, de érdekes, hogy 27 százaléknak ideje nem volt pihenni.

Tovább olvasom »
egészség, egészségügy, wellness

Nagy üzlet az egészség – Egyre többet költünk

piac-profit.hu

Az elmúlt években megfigyelt tendencia, amely szerint a lakosság egyre nagyobb figyelmet szentel saját és családja egészségének, az elmúlt hónapokban is folytatódott. A közfinanszírozott egészségügyben egyre kevésbé bíznak az emberek, ha az egészségük hosszú távú fenntartásáról van szó és egyre több olyan terméket vásárolnak, szolgáltatást vesznek igénybe, amely az egészségüket támogatja.

Tovább olvasom »
belföldi turizmus, szálloda, szállodai foglaltság, szállodaipar, turizmus, wellness

Olcsók a magyar szállodák

piac-profit.hu

Még mindig olcsónak szállítanak a régióban a magyar szállodák. Átlagos szobafoglaltság mellett is csak minimálisan nőtt ugyanis a magyar szállodák bevétele az első fél év alatt. A környező országokban – kivéve Szlovákiát, mindenhol javult a helyzet. A vendégéjszakák száma ugyan nőtt, de a szobafoglaltság alig javult. Még többet fizetünk üdülési csekkel, mint SZÉP kártyával.

Tovább olvasom »
hotel, szép kártya, turizmus, wellness

A wellness a nyerő

piacesprofit.hu

Felemás évet tudhat maga mögött a hazai turisztikai piac. Az év egészét tekintve a KSH kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozó éves adatai kismértékű visszaesést mutatnak, a belföldi vendégforgalom csökkenését ugyanis nem tudta ellensúlyozni külföldi beutazók számának növekedése. A szállodák – különösen a wellness – viszont jól teljesítettek, miközben a panziók és a kempingek egyre kevesebb vendéget vonzanak.

Tovább olvasom »
fenntarthatóság, wellness

Mit kínál a parasztwellness?

Kriston László

A szlovák határ közvetlen közelében meghúzódó zsákfalu első ránézésre nem az a hely, amit az ökotudatos vidéki életvitel hallatán hajlamosak lennénk elképzelni. Pedig Gömörszőlősön szombaton adták át az Ökológiai Intézet új látogatóközpontját. A mintaértékű létesítmények felszereltsége, működése s az ott folyó tevékenység a környezettudatos életmód elősegítését szolgálja.

Tovább olvasom »
mfsz, wellness

Vége Magyarország nagyhatalmi státuszának?

MTI

A Magyar Fürdőszövetség (MFSZ) számításai szerint 20 százalékkal visszavetné a fürdők és wellness hotelek belföldi forgalmát az üdülési csekk megadóztatása, pedig Magyarország “európai fürdő-nagyhatalommá” vált – jelentette ki az MFSZ elnöke kedden Mezőkövesden.

Tovább olvasom »