vosz

érdekképviselet, vosz

Dávid Ferenc után Perlusz László lett a VOSZ főtitkára

PP/MTI

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elnöksége Perlusz Lászlót, a szervezet ügyvezető igazgatóját választotta meg a szövetség főtitkárának, megbízatása 2018. október 1-től a VOSZ 2021. évi tisztújító küldöttgyűléséig tart – közölte a munkaadói érdekképviselet csütörtökön.

Tovább olvasom »
vasárnapi bérpótlék, vasárnapi munkavégzés, vasárnapi nyitvatartás, vosz

Nincs egyetértés, mennyi járjon a vasárnapi munkáért

PP/MTI

A kiskereskedelemben a vasárnapi munkavégzés szabályozásának kérdésében még távol áll egymástól a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórum (VKF) munkaadói és munkavállalói oldalának álláspontja – mondta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára a keddi VKF-tárgyalást követően az MTI-nek.

Tovább olvasom »
bérpótlék, kiskereskedelem, munkaerőhiány, vasárnapi bérpótlék, vasárnapi boltzár, vasárnapi munkavégzés, vasárnapi nyitvatartás, vasárnapi zárva tartás, vosz

Akinek sok a vasárnapi bérpótlék, az ne is nyisson ki

Timár Gigi

Aki nem tudja kifizetni a 100 százalékos bérpótlékot az alkalmazottaknak vasárnapra, annak nem is éri meg kinyitni – mondja Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára, aki szerint muszáj máshogy osztozni a profiton a kereskedelemben, mint eddig. Szakszervezetekkel együtt ajánlást fogalmaztak meg, hátha akkor a kormány is hajlandó tárgyalni. Egyelőre ugyanis nem volt ilyen megkeresés.

Tovább olvasom »
együttműködés, kkv export, vosz

Együttműködik a Nemzeti kereskedőház és a VOSZ

piacesprofit.hu

A hazai kis- és középvállalkozások új üzleti lehetőségekhez juttatása és export-tevékenységük elősegítése, támogatása érdekében a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. együttműködési megállapodást kötött a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Közép-magyarországi Regionális Szervezetével. Az MNKH célja, hogy év végéig kétezerre bővüljön a Partner Programjában szereplő, exportképes magyar kkv-k száma.

Tovább olvasom »
tanácsadás, uniós források, vosz

Ingyenes tanácsadás vállalkozóknak

kfarkas

Megkezdte A Munkáért! elnevezésű, európai uniós finanszírozású, kétéves projekt megvalósítását a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) a LIGA szakszervezetekkel, valamint a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségével (MGYOSZ) közös konzorciumban, ennek keretében ingyenes tanácsadást biztosítanak a vállalkozóknak.

Tovább olvasom »
adózás, nav, vosz

Erősítené a kkv-k jogkövetését a NAV és a VOSZ

piacesprofit.hu

Együttműködési megállapodást kötöttek a NAV közép-magyarországi adó- és vámszervei a VOSZ közép-magyarországi és budapesti szervezetével. A február 21-én aláírt megállapodásban az a közös szándék fogalmazódik meg, hogy a budapesti és Pest megyei vállalkozások valamint az adóhatóság partnerként tekintsenek egymásra.

Tovább olvasom »
atipikus foglalkoztatás, kkv-szektor, vosz

Gazsi Attila kapta a Magyar Gazdaságért Díjat

piacesprofit.hu

A rangos elismerés odaítélésében komoly szerepet játszott a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv-k) versenyképességének ösztönzésében, ezen belül is kiemelten az atipikus foglalkozatás, mint a nemzetgazdaságot sújtó munkanélküliség felszámolásának egyik lehetséges eszköze fejlesztéséért tett hatékony és eredményes fáradozása.

Tovább olvasom »
költségcsökkentés, közös beszerzés, vosz

Új esély a hazai kkv szektornak

piacesprofit.hu

Kedvezményes beszerzési lehetőség biztosításáról együttműködési megállapodást kötött a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által alapított VOSZ-BESZ Beszerzési és Szolgáltató Zrt., valamint a Gránit Bank Zrt., a Signal Biztosító Zrt. és a GDF Suez Energia Magyarország Zrt. csütörtökön Budapesten, a Service Expo kiállításon.

Tovább olvasom »
ügyvezető, üzletember, vosz

Üzletember-találkozó szeptemberben

piac-profit.hu

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara XIV. kerületi Tagcsoportja és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Közép-Magyarországi Regionális Szervezetének közös szervezésében, a BKIK Tagozatai és a ZVSZ támogatásával kerül megrendezésre immár 15. alkalommal az Üzletember-találkozó – Sport- és Egészségnap szabadtéri rendezvény szeptember elsején.

Tovább olvasom »