volvo

autó, autógyártás, elektromos autó, elon musk, emissziócsökkentés, gépjármű, kína, kocsi, közlekedés, mercedes, smart, tesla, usa, üvegházgázkibocsátás, volvo, zéróemissziós

Megszólal a bennünk élő környezetvédő: nem elég gyorsan terjednek az elektromos autók!

KlimaBlogger

Egy év alatt megduplázódott a hibrid és az elektromos autók száma, de még mindig csak kétmillió van belőlük világszerte. Legalább 600 millió kellene ahhoz, hogy az megérződjön az emissziócsökkentésben. Eközben élesedik a verseny az elektromos autók gyártói között: a Tesla piaci kapitalizációja nagyobb, mint a Fordé, de a többi nagy autógyár is el akar orozni vevőket Elon Musk autóitól.

Tovább olvasom »
környezetvédelem, volvo

Volvo Adventure: a magyar csapat a negyedik lett

Sajtóközlemény

Lezárult a diákok számára kiírt egyik legrangosabb nemzetközi környezetvédelmi verseny, a Volvo Adventure 2009, melyen idén először egy dél-amerikai csapat nyerte el a 10.000 dolláros fődíjat. A Mexikó Yucatán tengerpartjáról érkezett HUNAB csapat után a brit Man-sziget csapata állhatott fel a dobogó második fokára, a harmadik helyen egy indiai csapat végzett. A miskolci Avasi Gimnázium Naturedoctors csapata, mely toronymagasan nyerte meg a magyarországi döntőt, a nemzetközi megmérettetés előkelő negyedik helyét tudhatja magáénak.

Tovább olvasom »
csr, volvo

A Volvo-nál a miskolci gyerekek a legjobbak

Sajtóközlemény

A miskolci Avasi Gimnázium Naturedoctors csapata lett a Volvo Adventure pályázat idei magyarországi győztese. A Szinva-patak élővilágának megmentését szorgalmazó diákcsoport fogja hazánkat képviselni a június 5. és 10. közötti svédországi nemzetközi döntőn. A Volvo és az ENSZ Környezetvédelmi Programjának közel egy évtizedes múltra visszatekintő közös kezdeményezését második alkalommal hirdette meg a Volvo Autó Hungária a magyar gyerekek részére. Az ifjú környezetvédők lelkesedése idén is példaértékű volt, sok ötletes pályamunka érkezett be itthonról a svéd központba.

Tovább olvasom »
benzin, etanol, volvo

A szolid alkoholista Volvo

PP Online

Sok más gyártóhoz hasonlóan a Volvo is komolyan veszi a környezetvédelmet. Az S40 elegáns, minden igényt kielégítő limuzin, melynek bioetanolos változatát egy jól felszerelt középkategóriás autó árán bárki megvásárolhatja.

Tovább olvasom »