vizes vb

fogyasztóvédelem, turizmus, vizes vb

Rászállnak a taxisokra, mutatványosokra és alkalmi árusokra

PP/MTI

Idegenforgalmi szempontból frekventált helyszíneken, főként a vizes világbajnokság eseményeinek környezetében működő vendéglátó-egységeknél, alkalmi árusoknál és mutatványos eszközöket üzemeltetőknél tart ellenőrzést a budapesti kormányhivatal. A kormányhivatal közlekedésfelügyeleti hatósága a személyszállítást végző szolgáltatók jogszerű működésére fordít kiemelt figyelmet.

Tovább olvasom »
munkaerőhiány, turizmus, vizes vb

A munkaerőhiány a vizes VB-nek is keresztbe tehet

Timár Gigi

Turistatömegek Magyarországra érkezésére számítanak a szakértők a nagy sportrendezvények miatt. A szálláshelyeknek jön a Kánaán, de nagyjából mindenkinek erős nyara lesz, akinek az üzlete kicsit is kapcsolódik a vendégforgalomhoz. Az egyetlen dolog, ami keresztbe tehet, a munkaerőhiány.

Tovább olvasom »
értékesítés, kommunikáció, marketing, turizmus, vizes vb

A vizes VB és a sajtburesz tanulságai

Timár Gigi

A jeles eseményekben komoly üzleti lehetőség van, valódi hívó szót jelentenek a fogyasztóknak akkor is, ha a terméknek vagy szolgáltatásnak semmi köze a sporthoz. Tehát marketingkampányunk sikerét is megalapozhatja, ha kapcsolódik a nyári vizes vébéhez.

Tovább olvasom »
élsport, felmérés, vizes vb

Aranylázban a magyarok

piacesprofit.hu

A hazai közönség optimistán készül a közelgő vizes világbajnokságra. Az NRC és a NetPanel friss felméréséből kiderül: ötből ketten aktívan követik majd a világeseményt. A legnagyobb kedvenc Hosszú Katinka és a férfi vízilabda-válogatott. Előbbitől szinte mindenki aranyat vár, de a pólósok dobogós helyezése is borítékolható a hazai szurkolók szerint. Kenderesi Tamás rajongói leginkább fiatal lányok, míg Kapás Boglárka a férfiaknál befutó.

Tovább olvasom »
szponzoráció, turizmus, vizes vb

Milyen cégek állnak a Vizes vb mögött?

piacesprofit.hu

„Két város, öt helyszín, hat sportág, közel 2.500 sportoló, 17 napig tartó versengések” – olvashatjuk a 17. FINA Világbajnokság hivatalos honlapján. De vajon mennyibe kerül egy ilyen nagyszabású sportesemény megvalósítása, és ki biztosítja hozzá a megfelelő alapot? A Bisnode összegyűjtötte a legnagyobb támogatókat.

Tovább olvasom »
interjú, Seszták Miklós, turizmus, vizes vb

Mit nyerünk a vizes világbajnoksággal?

PP

A nyári 17. FINA Világbajnokság minden idők legnagyobb hazai sporteseménye, melynek rendezése hatalmas sportdiplomáciai siker. Az esemény turisták tízezreit vonzza hazánkba, televíziónézők milliói követik majd a világversenyt. A 2017. július 14–30. között megrendezésre kerülő vizes világbajnokság és a 2017. augusztus 6–20. közötti Masters világbajnokság ideje alatt a világ figyelme ránk, Magyarországra irányul.

Tovább olvasom »
csr, magazin, vizes vb

Most érdemes költözni

PP

A májusi Piac&Profitban szó esik a garantált alapjövedelmet övező dilemmákról, körbejárjuk, hogy milyen következményekkel jár, ha egy vállalat állást foglal a társadalmat megosztó politikai kérdésben és megnézzük azt is, hogy a vizes világbajnokságból mit profitálhatnak a cégek, ha az egész országot foglalkoztató vizes vébére építik nyár eleji marketingkampányukat.

Tovább olvasom »