visszajelzés

beosztott, bizalom, borbély lászló, coaching, csapatépítés, egyéniség, értékelés, főnök, generáció, hr, influencer, jutalom, koroszotály, korosztály, mentor, motiváció, motiválás, munkahely, munkavállaló, pályakezdő, személyiség, szervezetfejlesztés, visszajelzés, x generáció, y generáció, z-generáció

Elsősorban egyéniség vagy, nem típus

Kriston László

Mindenki elsősorban egyén, megismételhetetlen elegye különféle személyiségjegyeknek és csak másodsorban képviselője egy típusnak vagy generációnak. Ennek értelmében nincsenek univerzális receptek arra sem, hogy kit hogyan motiváljunk, terheljünk feladatokkal, kérjünk számon és jutalmazzunk. A generációs különbségekről is sok szó esett a Piac & Profit Csapatépítési trendek – 2019 című konferenciáján.

Tovább olvasom »
Gerlei Béla, hatékony cégvezetés, motiváció, visszajelzés

Amiről nem beszélünk a főnökkel, pedig kellene

piacesprofit.hu

A munkaerőhiány ráirányította a figyelmet a munkáltató és a munkavállaló közötti kapcsolat korábban is ismert, de elhanyagolt részére, a pszichológiai szerződésre. Ha tudatosan kötjük meg, annak érzékelhető hatása lesz a dolgozói elégedettségre ezzel közvetve a vállalat sikerére – hívta fel a figyelmet szakértőnk.

Tovább olvasom »
önfejlesztés, tréning, vezetőfejlesztés, visszajelzés

A legőszintébb tükör, amit mégis megölelnél

Timár Gigi

Őszintén és természetesen jelez vissza mindenről, amit csinál vele az ember. Mintha tükör lenne minden mozdulatunk és gondolatunk előtt – erre képesek a lovak, amely tulajdonságuk a vezetői önfejlesztés során is használható. Rosszul hangzik a teljes őszinteség? A lovas tréning végén mégis leginkább arra vágyunk, hogy megöleljük az állat nagy, okos fejét.

Tovább olvasom »
boldogság, elkötelezett munkavállaló, jó vezető, munkahelyi motiváció, visszajelzés

Ennyin múlik, hogy boldogabbak legyünk a munkahelyen

Timár Gigi

A boldogtalan munkavállaló nem hatékony munkavállaló, vagyis rengeteg elpocsékolt pénzt jelent. Tehát nem pusztán emberbaráti jóságból, hanem jól felfogott üzleti érdekből is érdemes a vezetőknek figyelmet fordítaniuk arra, hogy boldogabbá tegyék az alkalmazottakat. Itt van 5 egyszerű dolog, már holnap elkezdheti!

Tovább olvasom »
felmondás, munkahelyi képzés, munkahelyi motiváció, visszajelzés

Így sarkalljuk jobb teljesítményre a lazsáló kollégát

asalgo

Az elvártnál gyengébb teljesítmény ritkán kap akkora mértékű büntetést a versenyszférában, mint amit megérdemelne. Ugyanakkor az is igaz, hogy attól, hogy egy teljesítmény gyengébb, nem biztos, hogy le kell mondanunk a dolgozóról. Íme néhány tanács, hogyan sarkalhatjuk jobb teljesítményre munkavállalónkat, mielőtt végleg feladnánk.

Tovább olvasom »
hatékony cégvezetés, motiváció, visszajelzés

Ne legyen utálatos rituálé a visszajelzés!

piacesprofit.hu

A munkavállalók és a vezetők körében – a világon mindenütt – az utálatos rituálék egyike a visszajelzés. Sok vezető nem szereti, mert nem tartja elég hatékonynak, a munkavállalók pedig sokszor úgy vélik, hogy nem kapnak használható, beépíthető útmutatást. Pláne, ha mindehhez rossz érzelmi környezet, és nem megfelelő kommunikáció is párosul.

Tovább olvasom »
büntetés, hatékony cégvezetés, visszajelzés

Szükség van büntetésre?

piacesprofit.hu

Sokszor és sokat beszéltünk már arról, hogy az igazán eredményes munkahelyi környezet kialakításához motivációra, dicséretre és érdekes feladatokra van szükség. De szakértőnk most azért hozzáteszi, néha büntetésre is…

Tovább olvasom »