virtualizáció

adattárolás, adatvédelem, it a cégben, virtualizáció

A GDPR-en túl: nagy kihívások az adattárolásban

piacesprofit.hu

A vállalatok számára egyre nagyobb problémákat jelent a növekvő mennyiségű adatok tárolása, amint arra iparági szereplők a nemrégiben megrendezett Computerworld Storageworld konferencián is felhívták a figyelmet. A SUSE szakértőinek megfigyelései szerint négy területen különösen komoly kihívásokkal szembesülnek a szervezetek, amikor új igényekre reagálva bővíteni próbálják tárolási kapacitásukat.

Tovább olvasom »
adatvédelem, felhő számítástechnika, it a cégben, virtualizáció

Egy szimpla áramszünet végzetes lehet a magyar cégeknek

piacesprofit.hu

A magyar cégek nem tartanak lépést a technológiai fejlődéssel, az elavult informatikai rendszerek pedig a gazdasági növekedésnek is gátat jelenthetnek. Az ACE Telecom szakértőinek véleménye szerint a vállalatok hosszú távon éves büdzséjük 30%-át megtakaríthatnák, ha a régi, korszerűtlen informatikai rendszerükről adatközponti szolgáltatásokra váltanának

Tovább olvasom »
digitalizáció, it a cégben, m2m, munkaerőpiac, virtualizáció

Olyan munkánk lesz, ami ma még nem is létezik

piacesprofit.hu

Tízből hét mai óvodás olyan munkát végez majd felnőtt korában, amely ma még nem létezik. A nem csupán technológiai iparágakat érintő automatizálás, a demográfiai és életmódbeli változások, az átalakuló fogyasztói igények mind a munkaerőpiac és a vállalatok gyökeres szervezeti átalakulásának irányába mutatnak.

Tovább olvasom »
hatékony cégvezetés, it a cégben, távmunka, virtualizáció

Hogyan ötleteljünk virtuálisan?

Sebők Orsolya

Ki mondta, hogy egy csapat csak akkor tud együtt gondolkodni, ha fizikailag is együtt vannak a tagjai? A távmunka korszakában az ötletelőértekezleteket sem kell az irodában tartani, csak be kell tartani a virtuális brainstorming szabályait, hogy hatékonyak legyünk.

Tovább olvasom »
e-banking, virtuális pénzek, virtualizáció

Kinek kell itt bankfiók?

kkummer

Ahogy terjednek az okostelefonok és a szélessávú internet, a bankfiók nélküli pénzügyi szolgáltatók egyre népszerűbbek lesznek. Leáldozóban a hagyományos bankolás?

Tovább olvasom »
infokommunikació, it a cégben, virtualizáció

Fényes a felhős jövő

Timár Gigi

Aki kimarad, az lemarad! Az informatikai fejlesztések területén végképp. Ez az átok régóta sújtja a kisvállalkozásokat, de a virtualizáció megszünteti a hátrányt. Így a céges informatika lépést tarthat az átalakuló igényekkel és innovatív eszközökkel anélkül, hogy egy kkv komoly likviditási problémákat venne a nyakába.

Tovább olvasom »
energiatakarékosság, virtuális erőmű, virtualizáció

Ipar 4.0, a gyártás jövője

kfarkas

A virtualitás az iparban is mind nagyobb teret hódít, ami nem is csoda, hiszen a modern technológia olyan irányítástechnológiai megoldásokat tesz lehetővé, amelyekkel néhány évvel ezelőtt csak a tudományos fantasztikus filmekben találkozhattunk.

Tovább olvasom »
humor, jogi kisokos, magazin, startup, társadalmi vállalkozás, ügyvezetői felelősség, új Ptk., versenyjog, virtualizáció

Nem vicc, kell a humor

piacesprofit.hu

Megjelent a Piac & Profit áprilisi száma, benne érdekes üzleti trendekkel, startup-történetekkel, interjúkkal és gyakorlati tippekkel a hatékony üzletvitelhez. Tájékozódjon szórakozva májusban a Piac & Profitból!

Tovább olvasom »
kkv informatika, vállalati informatika, virtualizáció

IT-rendszer amortizáció nélkül? De hogyan?

piacesprofit.hu

Egy vállalat informatikai rendszerének kiépítése sosem könnyű feladat. Sorozatunkban a Piac&Profit szakértője lépésről lépésre vezeti végig a cégvezetőket egy hatékony és biztonságos IT-rendszer kiépítésének főbb tennivalóin. A cikksorozat befejező részében a leginkább költséghatékony megoldást mutatjuk be olvasóinknak.

Tovább olvasom »