viharkárok

biztosítás, nyaraló, viharkárok

A betörők is igazodnak a szezonhoz

piacesprofit.hu

Egy-egy népszerű nyaralóhely frekventált területein az ingatlan négyzetméterárak már vetekszenek a fővárosi új beruházások áraival.  A tavaszi-nyári időszak azonban nem csak a nyaralások időszaka, hanem a kárbejelentéseké is. Nem árt tehát a nyaralók esetében is a megfelelő biztosítási védelemről gondoskodni – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Tovább olvasom »
biztosítás, vihar, viharkárok

Tombol a viharszezon

piacesprofit.hu

Az elmúlt hét rekord volt a bejelentett vihar károk tekintetében, ehhez hasonló számú bejelentés legutóbb 2016 július közepén volt, a károk átlagértéke pedig elérte az 50 ezer forintot.

Tovább olvasom »
biztosítás, biztosítók, eső, időjárás, vihar, viharkár, viharkárok

Legalább kétmilliárd forint kárt okoztak a viharok

piacesprofit.hu

A biztosítókhoz a hétvégéig 18,5 ezer bejelentés érkezett az elmúlt napokban a viharkárok miatt, ezek nyomán mintegy kétmilliárd forintnyi kárt térítettek meg. A lakásbiztosítással rendelkezők közel 90 százaléka elégedett a kapott szolgáltatással a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) felmérése szerint.

Tovább olvasom »
biztosítás, szélsőséges időjárás, viharkárok

Hatmilliárdba kerültek a nyári viharok

piacesprofit.hu

Az idei nyár első összesítése szerint a hazai biztosítók a lakossági ingatlanokban esett, viharok okozta, több mint 103 ezer káreseményre csaknem 6 milliárd forint összegű kártérítést fizettek ki. A viharok, a beázások és a felhőszakadások ennél jóval több kárt okoztak a lakóingatlanokban, mivel a lakásoknak több mint a negyede nem rendelkezik biztosítással – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Tovább olvasom »
biztosítás, jégkár, klímaváltozás, szélsőséges időjárás, viharkárok

Ezek a viharok, már nem azok a viharok

piacesprofit.hu

A viharos időszak nagyján túl vagyunk, így érdemes megvizsgálni, hogy az idei év káreseményei mennyiben különböztek az előző évekétől. A Groupama Biztosító szerint az idén a kárbejelentések száma nem számít rendkívülinek, vannak azonban új jelenségek, melyekre érdemes odafigyelniük a lakástulajdonosoknak is.

Tovább olvasom »
biztosítás, lakásbiztosítás, viharkárok

A saját lakást jobban féltjük

piacesprofit.hu

A saját tulajdonú lakóingatlanban élők 93 százalékának van lakásbiztosítása, a bérleményben lakók azonban kevésbé elővigyázatosak: esetükben csak 52 százalék rendelkezik lakásbiztosítással – derül ki a K&H felméréséből.

Tovább olvasom »
biztosítás, költségcsökkentés, viharkárok

Sokba kerül most a feledékenység

piacesprofit.hu

Sokaknak csalódás lesz a vihar utáni kártérítési összeg, hiába van biztosításuk – jelezte az első kárbejelentési roham után a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. Kiderült, sokan elbukják a tetőtérben, vagy az ingóságokban keletkezett százezres károkat, mert az idő közbeni vagyongyarapodásra a tulajdonos nem terjesztette ki a biztosítása fedezetét.

Tovább olvasom »
biztosítás, szélsőséges időjárás, viharkárok

Eláztunk: milliárdos a kár

piacesprofit.hu

A 2015. augusztus 17-i vihar okozta károk miatt a négy napos ünnepet követő reggelig, augusztus 24-éig az összesített adatok szerint a lakóingatlanokat érintő károk száma eléri a 13 ezret. A károk becsült értéke meghaladja az 1,6 milliárd forintot – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a legfrissebb adatokat.

Tovább olvasom »
agrártámogatás, mezőgazdasági biztosítás, viharkárok

Egymilliárdot vert el a jég

piacesprofit.hu

A júliusi jégesők több kárt okoztak a mezőgazdaságban, mint amennyi tavaly fél év alatt összesen történt, csak a Generali Biztosító július hónapban közel 550 olyan káresetet regisztrált az agrárszektorban, ami a heves viharokhoz köthető, ezek összege pedig meghaladja a 830 millió forintot.

Tovább olvasom »
biztosítás, szélsőséges időjárás, viharkárok

Majdnem ötmilliárdba került a múlt heti vihar

piacesprofit.hu

A 2015. július 8-án délután az országon átvonuló vihar az idei év eddigi legnagyobb pusztítását okozta Magyarországon: az összesített adatok szerint a károk száma az előzetes becsléseknél jóval magasabb: megközelíti a 35 ezret. A károk becsült értéke közel 4,8 milliárd forint – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a legfrissebb adatokat csütörtökön.

Tovább olvasom »