vidékfejlesztés

akácméz, élelmiszerbiztonság, hamis méz, mezőgazdaság, vidékfejlesztés

Egészségügyi kockázata van a hamisított mézeknek

piacesprofit.hu

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) sürgeti az Európai Unió döntéshozóit, hogy megfelelő szabályozással és ellenőrzésekkel lépjenek fel a – főképp Kínából beáramló – hamis méz ellen. Az ismeretlen eredetű hamisított mézek az emberi egészségre nézve is kockázatot hordozhatnak – hívják fel a figyelmet. A két szervezet az egész unióban egyértelmű eredetjelölési és a magyarhoz hasonló nyomonkövetési rendszer bevezetését javasolja. Emellett dolgoznak a méhészeket segítő mobilapplikáció létrehozásán is.

Tovább olvasom »
kkv pályázatok, közbeszerzés, uniós források, uniós pályázatok, vidékfejlesztés, vidékfejlesztési program

A pályázatokat kiírták, csak a döntés csúszik

piacesprofit.hu

Nem késtek a Miniszterelnökséghez tartozó Vidékfejlesztési Program (VP) pályázatai a tárca államtitkára szerint, bár a benyújtott pályázatok értékelésével akadtak gondok. A napokban az OTP Bank foglalt állást úgy, hogy a pályázati kiírások és döntések egyaránt csúsztak, és ez az agrárberuházások visszaeséséhez vezetett. A nyertes beruházások megkönnyítése érdekében a kormány várhatóan módosítja a közbeszerezésre vonatkozó előírásokat.

Tovább olvasom »
agrárfinanszírozás, agrárinformatika, agrárium, lízing, uniós források, vidékfejlesztés, vidékfejlesztési program, vissza nem térítendő támogatás

Pénzek, álmok, gazdák

Sebők Orsolya

Banki konstrukciók, vissza nem térítendő uniós támogatások, garanciaprogramok állnak az agrárium szereplőinek a rendelkezésére annak érdekében, hogy javuljon a szektor exportpotenciálja, versenyképessége, hatékonysága. Most úgy tűnik, a gazdáknak is van kedvük beruházni, amit most újabb 400 millió eurós EKB hitel is segít.

Tovább olvasom »
kkv pályázatok, uniós források, vidékfejlesztés

Elfogyott a pénz két pályázati kiírásnál

PP/MTI

A források jelentős túligénylése, így forráskimerülés miatt két vidékfejlesztési pályázat felfüggesztéséről döntött a Miniszterelnökség; az irányító hatóság felfüggesztette a nem mezőgazdasági tevékenységek elindítását, valamint az élelmiszeripari fejlesztéseket támogató pályázati felhívásokat.

Tovább olvasom »
kkv pályázatok, mezőgazdaság, uniós források, uniós pályázatok, vidékfejlesztés

Pályázati dömping jön ősszel a vidékefejlesztésben

PP/MTI

Az ősszel újabb pályázati dömping várható a Vidékfejlesztési programban, az év végéig mintegy 200 milliárd forint keretre jelennek meg kiírások. A 2014–2020 közötti időszakban összesen 1300 milliárd forint keret áll rendelkezésre, ebből 900 milliárd forintnyit már meghirdettek.

Tovább olvasom »