vezetői szerep

egészségpénztár, interjú, női vezető, vezetői szerep

“Soha nem gondolkodtam kicsiben”

Sebők Orsolya

Az egyik legnagyobb hazai egészségpénztár tulajdonosa, Lukács Marianna a családi örökséget konvertálta cégvagyonná. A ma nyolcmilliárd forint forgalmú Patika-csoport alapítója szerint az egyik legfontosabb vezetői stratégia a kontroll. Minden üzletembernek szüksége van olyan bizalmasra, aki megerősíti, ha jól dönt, és rávilágít, ha hibás az elképzelése.

Tovább olvasom »
bojár gábor, cégvezetők csúcstalálkozója, jó vezető, sikeres vezető, sikersztori, vezetői szerep

Nagy baj, ha a főnök mindent jobban tud

Timár Gigi

A jó főnököt az mutatja meg, hogy mit képes kihozni az embereiből. A cég érdekében a saját hiúságát alá kell rendelnie az alkalmazottakénak – mondta a Piac & Profit által szervezett Cégvezetői Csúcs konferencián Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója, aki igazán tudja, hogyan fejleszthet igazán nagy céget egy vezető.

Tovább olvasom »
motiváció, munkahelyi motiváció, pszichológia, sikeres vezető, vezetői képességek, vezetői szerep

Tényleg megváltoztatja a személyiséget a vezetői szerep?

piacesprofit.hu

Felmérések szerint a rossz vezetők aránya a világon nagyon magas lehet. Elegendő megkérdeznünk a munkahelyet váltott ismerőseinket, hogy miért tettek így, ötből négyen valószínűleg azt felelik, hogy a vezetőik miatt. Mi az, ami valójában a gyenge szereplést okozza, miért van az, hogy az állásinterjúk során tökéletesen teljesítő leendő vezetőnek nagy jövőt jósolnak, majd pár hónap alatt mégis kudarcot vall?

Tovább olvasom »
cégvezetés, kkv vezetés, társtulajdonos, vezetői szerep

Társtulajdonosok – avagy a vezetők kiegyezése

piacesprofit.hu

Amikor túlnő a feszültség a stratégiai beállítottságú, üzletfejlesztő stílusú vezető és a harctéri realitásokkal nap mint nap megküzdő operatív vezető között, az üzlettársak számára különösen nehéz feladattá válik a cég vezetése. A probléma figyelmen kívül hagyása 3-4 év alatt jelentős üzleti károkhoz vezethet, 6-8 év alatt pedig olyan szakadék szélére sodorhatja a vállalkozást, amelyből az egyetlen kiút rendszerint a szétválás és/vagy a vagyon felosztása.

Tovább olvasom »
bér, fizetés, vezetői szerep

Mennyit keressen a főnök?

kfarkas

Bár sokan meglepődnének, mennyit keres valójában a főnökük, az igazság az, hogy a magyar ügyvezetők fizetése arányaiban kevesebb, mint nyugati társaiké. Egy amerikai CEO a kisujját sem mozdítaná meg ennyiért.

Tovább olvasom »
coaching, önfejlesztés, önismeret, sikeres vezető, vezetői szerep

Önismeret nélkül hova vezet a vezető?

piacesprofit.hu

A vezető teljesítménye hatással van a munkavállalókra és a szervezet egészének eredményességére is. Az eredményességhez pedig tisztában kell lennie saját működésével, az általa vezetett szervezetben létrehozott hatásaival – hogy szükség esetén változtathasson.

Tovább olvasom »
cégvezető, jó vezető, sikeres vezető, vezetői készségek, vezetői szerep

Ilyenek a sikeres vezetők

asalgo

Nehéz megállapítani, hogy velünk született adottság-e vagy egyszerűen tanulható a vezetői képesség. A legvalószínűbb, hogy mindkettő igaz egyszerre. Vannak azonban olyan jellegzetességek, amelyeket akár tanultunk, akár nem, elengedhetetlenek ahhoz, hogy sikeres vezetők legyünk.

Tovább olvasom »
önfejlesztés, sikeres vezető, vezetői szerep

Jó vezető vagyok?

Timár Gigi

Kiből lehet jó vezető? Szakértőnk szerint tulajdonképpen bárkiből – hiszen a dolog főként akarat, elhatározás és tudatos önfejlesztés kérdése. Íme néhány tesztkérdés, hogy belőhessük, hol állunk a “jó vezető skálán”.

Tovább olvasom »
önfejlesztés, sikeres vezető, vezetői szerep

Mi a siker ára?

piacesprofit.hu

A menedzserek közül sokan és sokáig azt gondolták, hogy választaniuk kell: vagy a magas szakmai teljesítmény, vagy a törődés magunkkal és másokkal. Ma már másként állnak a dolgok.

Tovább olvasom »