vezetői készségek

jó vezető, utánpótlás, vezetőfejlesztés, vezetői képességek, vezetői készségek

Kiből legyen vezető?

piacesprofit.hu

A jó középvezetők kiválasztásán hihetetlenül sok múlik egy cég sikeressége szempontjából. Dönteni pedig nem könnyű, és szakértőnk szerint egyáltalán nem biztos, hogy annak alapján kell, amire először gondolnánk.

Tovább olvasom »
jövő, önfejlesztés, sikeres vezető, vezetői képességek, vezetői készségek

Kik lesznek a jövőképes vezetők?

piacesprofit.hu

A PWC CEO Survey 2016 eredményei szerint a globális szintű bizonytalanság a felsővezetők egyik fő aggodalma. Minden második felsővezető bizonytalan abban, képes lesz-e kezelni a jövőben az üzleti élet komplexitását, miközben minden harmadik vezető egyre nagyobb mértékű komplexitást jósol. Mi segíthet a ma vezetőinek abban, hogy felkészüljenek a gyökeresen megváltozott környezet kihívásaira?

Tovább olvasom »
flow, hatékonyságnövelés, jó vezető, vezetői készségek

A flow nem adottság, de tenni lehet érte

Timár Gigi

Az, hogy a munka ne nyűg legyen, hanem valódi élmény, mindenki számára vonzó lehetőség. Hogy ez minél többek számára így legyen, azért a vezető sokat tehet a szervezeten belül. A flow fogalom megalkotója Csíkszentmihályi Mihály professzor beszélt erről.

Tovább olvasom »
cégvezető, jó vezető, sikeres vezető, vezetői készségek, vezetői szerep

Ilyenek a sikeres vezetők

asalgo

Nehéz megállapítani, hogy velünk született adottság-e vagy egyszerűen tanulható a vezetői képesség. A legvalószínűbb, hogy mindkettő igaz egyszerre. Vannak azonban olyan jellegzetességek, amelyeket akár tanultunk, akár nem, elengedhetetlenek ahhoz, hogy sikeres vezetők legyünk.

Tovább olvasom »
cégezetés, önfejlesztés, vezetői készségek

A cégvezetés is egy szakma

piacesprofit.hu

A cégvezetők gyakran a saját bőrükön tapasztalják meg, hogy egy cég vezetése ugyanúgy egy szakma, mint a mérnöki tevékenység, vagy a villanyszerelés. Sőt, ez olyannyira igaz, hogy ahogy egy mérnök munkájában vétett legkisebb hiba is képes a rendszer működését veszélyeztetni, egy cégvezető legkisebbnek tűnő döntése is képes a cég stabilitását megingatni. Szakértőnk segít, mik a legfontosabb területek, ahol célszerű képezni magunkat, ha az iskolában nem “cégvezetés” szakra jártunk.

Tovább olvasom »