vendéglátóipar

belföldi turizmus, belföldi vendégforgalom, bevétel, budapest, ksh, magyarország, turizmus, vendéglátóipar

Budapest vonzóbb, mint valaha

piacesprofit.hu

A kereskedelmi szálláshelyek teljesítményének további jelentős javulását mutatják a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma közzétett novemberi adatai. 2017 novemberéig a turisták annyi éjszakát töltöttek el Magyarországon, mint 2016-ban egész évben. Az év tizenegyedik hónapjában 6,5 százalékkal nőtt a vendégforgalom az előző év azonos időszakához képest, a kereskedelmi szálláshelyek pedig közel 15 százalékkal magasabb szállásdíjbevételt realizálhattak. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója szerint a kiváló eredményekhez hozzájárul, hogy Magyarország biztonságos ország, emiatt is rendkívül népszerű úti cél. Az elmúlt évek jelentős állami és önkormányzati beruházásainak köszönhetően Magyarország és Budapest vonzóbb, mint valaha.

Tovább olvasom »
cégvezető, csr, fair trade, hátrányos helyzetű munkavállalók, társadalmi felelősségvállalás, vendéglátás, vendéglátóipar

Miért olyan bőkezű a Starbuck?

Kriston László

Ismerje meg Howard Schultzot, aki a minap jelentette be, hogy 5-15 %-kal emelte a Starbucks dolgozóinak minimálbérét. Jól járnak ezzel a részvényesek? Áttekintjük a kávéházmogul jellegzetes menedzseri szokásait és élettörténetének furcsaságait, melyek megindokolják e szokásokat.

Tovább olvasom »
gasztronómia, szakemberhiány, vendéglátás, vendéglátóipar

Csak magyarból lehet igazi a magyaros

piacesprofit.hu

A legjobb helyeken sem mindig fizetik meg az alkalmazottakat a vendéglátásban, ezért megy sok szakember külföldre. A magyaros ételekre pedig meglepő módon nem a turisták vágynak, nekik érdemes inkább újragondolt menükkel kísérletezni – véli Rózsahegyi Titusz a Konyhafőnök című műsorból ismert szakács.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor