vendéglátás

adózás, fekete foglalkoztatás, opten, vendéglátás

Fehéredő fővárosi éttermek?

piacesprofit.hu

Bár a fővárosban működő éttermi, mozgó vendéglátással foglakozó vállalkozások száma továbbra is csökken, az alkalmazotti létszám jelentős növekedése azt mutatja, hogy a szektorban visszaszorulóban van a feketén foglalkoztatás – derül ki az OPTEN céginformációs szolgáltató statisztikáiból.

Tovább olvasom »
étterem, fogyasztói szokások, vendéglátás

Egy jó étteremért utazni is hajlandó a magyar

piacesprofit.hu

Általánosságban igaz a magyarokra, hogy messzebbre is elutaznak egy étterem miatt – derül ki egy friss kutatásból. Érdekesség, hogy a legtöbben az ismerőseik ajánlása alapján keresnek fel egy vendéglátóhelyet, és a válaszadók több mint fele hangulattól függően dönt az új és a megszokott között.

Tovább olvasom »
élelmiszeripar, fogyasztói szokások, vendéglátás

Nincs vega menü, de igény volna rá

piacesprofit.hu

Ha lenne vega menü az éttermek kínálatában, akkor azt sokan választanák, sőt a felmérések szerint ez a trend egyre erősebb lesz, ahogy terjed az egészség- és környezettudatos táplálkozás. A kereslet ezen a területen fényévekkel előzi meg a kínálatot.

Tovább olvasom »
belföldi turizmus, turizmus, vendéglátás

Átalakulóban a belföldi turizmus

Zubor Zalán

A magyar turisták főleg fürdőhelyekre utaznak, de ha már ott vannak, más attrakciókat is kipróbálnak. A fesztiválozás meglepően kis részét jelenti a vidéki turizmusnak, bár az alternatív és gasztrofesztiválok igencsak felfutóban vannak.

Tovább olvasom »
munkahelyi ebéd, munkahelyi étkezés, vendéglátás

A munkahelyen is a házi kosztra esküszik a magyar

piacesprofit.hu

Az irodai dolgozók többsége a munkahelyén fogyasztja el ebédjét, amit jellemzően otthonról visz magával. Különösen igaz mindez a 18 és 30 év közöttiekre: ennek a korcsoportnak a háromnegyede fogyasztja délben a magával hozott ételeket – ez derül ki a felnőtt magyar internetezők munkahelyi étkezési szokásairól szóló – a Profession.hu és a Wolt Magyarország közös – reprezentatív felmérésből. A kutatás eredményei szerint az ételrendelések során is a házias ízeket részesítjük előnyben.

Tovább olvasom »
induló vállalkozások, sikersztori, vendéglátás

Amerikába mentek

kfarkas

Aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni, vagyis ha igazi barbecue-t akarsz csinálni, akkor azt a déli államokban fogod megtanulni, a valódi deep dish pizzáért pedig irány Chicago – vallják a Kiss testvérek, Dávid és Péter. A harmadik amerikai ételek ihlette éttermet nyitják Budapesten: a befektetői tőkével indított Beer & Burger és a Budapest Barbecue Company után ezúttal saját tőkéből fejlesztenek.

Tovább olvasom »
belföldi turizmus, fejlesztés, Kisfaludy Szállásfejlesztési Konstrukció, kkv pályázatok, szálláshelyek, turizmus, uniós források, vendéglátás

Desztinációs szemlélet kell a fejlesztésekben

kfarkas

Újabb kiemelt turisztikai régiók kijelölésére kerülhet sor – árulta el a Piac & Profitnak Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője. A szakember arra számít, hogy ebben az évben is folytatódik a fellendülés az ágazatban, és ideje, hogy a fellendülésből a vidék is nagyobb mértékben részesüljön.

Tovább olvasom »
gasztronómia, marketing, vendéglátás

Gasztroforradalom: a szalvéta színe sem mindegy

piacesprofit.hu

Mi kell egy sikeres éttermi dekorációhoz? Több összetevő, de az biztos, hogy a szín-választás meghatározó. Legalábbis így látja Linda Lundgren ételstylist, aki a Torkkal közösen összeállított gasztroszín kisokosával szeretne segíteni a vendéglátásban dolgozóknak, hogy még közelebb kerüljenek a tökéletes íz élményhez.

Tovább olvasom »
adóterhek, áfa, csökkenés, étterem, házhoz szállítás, vendéglátás

Rendeljünk vagy beüljünk? Hol fizetünk kevesebbet?

piacesprofit.hu

A Falatozz.hu ételrendelő portál elemzése szerint az új éttermi áfakulcs bevezetésével bár nagy mértékben a beülős éttermek adóterheit csökkentik, mégsem minden esetben járnak jobban, mint a házhoz szállító társaik. Az étkezőhelyi vendéglátást nyújtó konyhák adóterhei 9%-kal alacsonyabbak, mégsem biztos, hogy jobban jártak ezzel, mint a kiszállítást bonyolító éttermek, akiknél 27%-os maradt az áfakulcs.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor