vekop

angyal befektető, ginop, kockázati tőke, szta, vekop

Túlkínálat van kockázati tőkéből?

piacesprofit.hu

A 2017-es év fordulópontot jelentett a hazai kockázatitőke-piacon, ugyanis számos új tőkeprogramot bejelentettek, sőt több már el is indult. Az idén várható új tőkebefektetőket is beleszámítva 2018-tól akkora mértékű kockázati tőke lesz a magyar piacon, amelyre korábban még nem volt példa. Jogosan merül fel a kérdés, hogy a hazai kkv-szférában lesz-e ekkora kereslet a sosem látott kínálatra – írja a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt.

Tovább olvasom »
energiahatékonyság, felújítás, ginop, uniós források, uniós pénzek, vekop

Felújítanál? Elsejétől könnyebb lesz hozzá ingyenhitelt kapni

piacesprofit.hu

Szeptember 1-től a korábbinál is kedvezőbbek lesznek a lakossági energiahatékonysági beruházások finanszírozására meghirdetett, nulla százalékos kamatú hitelprogram igénylési feltételei. Az MFB Pontokon elérhető „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitelprogram” módosításának célja az igénylés feltételeinek egyszerűsítése, az ügyfelek adminisztrációs terheinek csökkentése és a törlesztés megkönnyítése.

Tovább olvasom »
ciklus, eu-pályázatok, ginop, kkv, mfb pontok, pályázatok, pénzszórás, uniós források, vekop

Indulhat a versenyfutás!

piacesprofit.hu

Magyarország a 2014–2020-as pénzügyi ciklusban messze megelőzte a többi EU-tagállamot az uniós pályázatok gyors kiírásában – március 31-ig mindegyik megjelent – és a források időarányos lekötésében. A nyerteseknek most már a vállalt fejlesztések minél gyorsabb végrehajtására kell törekedniük, a még pályázni szándékozóknak pedig lassan el kell felejteniük az „ajándékpénzt”. Az utolsó szakaszban előtérbe kerültek a hitellel, kockázati tőkével és garanciával kombinált pénzügyi eszközök.

Tovább olvasom »
ginop, hitelprogram, kkv, mfb pontok, nemzetgazdasági minisztérium, pénzszerzés, Piac és Profit konferencia, piacesprofit.hu, vekop, vissza nem térítendő támogatás

Piac és Profit konferencia: országszerte segítenek pénzhez jutni az MFB pontok, ha jó a projektünk

Szeicz András

A kkv szektorban állandó kérdés, honnan lehet még a növekedéshez szükséges pénzhez hozzájutni. Az MFB pontok ebben komoly segítséget jelentenek. A Piac és Profit legutóbbi konferenciáján Kolozsvári-Serényi Laura, az MFB Csoport értékesítési osztályának főmunkatársa segített kiigazodni a használatukon.

Tovább olvasom »
ginop, kkv pályázatok, uniós források, uniós pályázatok, vekop

Nem számíthatunk már új VEKOP pályázatra

PP/MTI

A Versenyképes Közép-Magyarország operatív program (Vekop) teljes hét évre (2014-20) vonatkozó keretösszegét meghirdette a Nemzetgazdasági Minisztérium a kormány által kitűzött március 31-i határidőre – jelentette be Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Tovább olvasom »
állami támogatás, eu-s pályázat, ginop, hitel, kkv pályázat, kkv-szektor, vekop

1000 milliárdot osztanak a vállalkozásoknak

PP/MTI

Megjelent az összes pénzügyi eszköz felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) és a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében; a 2014-2020-as uniós időszakban összesen mintegy 1000 milliárd forint áll rendelkezésre 8 hitelprogram, 9 kombinált hitelprogram és 7 kockázati tőkeprogram formájában – közölte Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Tovább olvasom »
kkv pályázatok, turisztika, turizmus, turizmusfejlesztés, vekop

Turisztikai pályázati felhíváshoz várják a javaslatokat

PP/MTI

Elindult a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) piacképes turisztikai szolgáltatáscsomagok fejlesztését célzó pályázati felhívásának társadalmi egyeztetése – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

Tovább olvasom »
uniós források, uniós pályázatok, vekop

Új pályázatok nyíltak Pest megyében

PP/MTI

Ötmilliárd forintot megközelítő fejlesztési forrásra pályázhatnak hétfőtől a Pest megyei önkormányzatok, és a mikro-, kis- és középvállalkozások. Az úthálózat- és telephelyfejlesztési támogatások a helyi gazdaság fejlesztését szolgálják.

Tovább olvasom »
ginop, kkv pályázatok, mikrohitel, uniós források, uniós pályázatok, uniós pénzek, vekop

Irány pályázni, gyorsan kipörögnek a pénzek!

kfarkas

Még bőven van a vállalkozásoknak pályázati lehetőség, de gyorsan fogynak a pénzek. A jövő év közepéig kiírják a 2020-ig tartó időszak uniós forrásait, úgyhogy aki még nem kezdte meg a projektje előkészítését, itt az ideje, hogy ezt megtegye – hívták fel a figyelmet a szakemberek a Piac & Profit konferenciáján. Összefoglaltuk a legfontosabb kiírásokat és tudnivalókat!

Tovább olvasom »
innovatív kisvállalkozás, k+f, kkv pályázat, kkv pályázatok, kutatás-fejlesztés, uniós források, vekop, versenyképesség javítás, vissza nem térítendő támogatás

Jön már a pénz a közép-magyarországi cégeknek is

piacesprofit.hu

Júniusban három, összesen közel 31 milliárd forint keretösszegű pályázati lehetőség is megnyílik a mikro-, kis- és középvállalkozások számára. A közép-magyarországi és a pest megyei cégek május 31-től, június 13-tól, illetve június 17-től nyújthatják be kérelmeiket, amennyiben szeretnének fejlesztéseikhez, versenyképességük növeléséhez vissza nem térítendő támogatást igényelni.

Tovább olvasom »
gazdaságfejlesztés, kkv pályázatok, uniós források, uniós pályázatok, vekop

Pest sem marad uniós pénz nélkül

piacesprofit.hu

A tervekhez képest idén több mint 25 milliárd forinttal több uniós forrás áll a Pest megyei cégek rendelkezésére a VEKOP keretében. A módosításoknak köszönhetően több felhívás keretösszege és a meghirdetés tervezett időpontja is változott, valamint egy új felhívás is megjelent.

Tovább olvasom »