vasárnapi zárvatartás

kiskereskedelem, vasárnapi boltzár, vasárnapi nyitvatartás, vasárnapi zárvatartás

Már megint a vasárnapi boltzár

kfarkas

Újra előugrott a kiskereskedelmi érdekvédelem berkeiből a vasárnapi boltzár ötlete. Az előterjesztő szakszervezet szerint a jelenlegi helyzetben mindenki jól járna a vasárnapi zárvatartással, de a korábbi tapasztalatok alapján ez nem jelenthető ki száz százalékos biztonsággal.

Tovább olvasom »
kiskereskedelem, varga mihály, vasárnapi munkavégzés, vasárnapi nyitvatartás, vasárnapi zárva tartás, vasárnapi zárvatartás

Lebegtetik, hogy mi lesz a vasárnapi vásárlással

PP/MTI

A kormánynak nincs szándéka hozzányúlni az üzletek nyitvatartásának kérdéséhez, de ez még nem jelenti azt, hogy parlamenti képviselők ne élhetnének különböző kezdeményezésekkel – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán az Európai Kereskedelmi Nap ünnepségén. Vagyis bármi lehet.

Tovább olvasom »
vámos györgy, vasárnapi bérpótlék, vasárnapi boltzár, vasárnapi nyitvatartás, vasárnapi zárva tartás, vasárnapi zárvatartás

Valaki mégis akarja a vasárnapi boltzárat

piacesprofit.hu

Lobbicsoportokat sejt azok mögött a törekvések mögött Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, amelyek célzott bér- és adóemelésekkel megnehezítenék a kiskereskedelmi vállalatoknak a vasárnapi nyitva tartást. Többféle elképzelés is kering.

Tovább olvasom »
munka törvénykönyve, munkaidőkeret, rendkívüli munkavégzés, vasárnapi bérpótlék, vasárnapi boltzár, vasárnapi munkavégzés, vasárnapi nyitvatartás, vasárnapi zárva tartás, vasárnapi zárvatartás

Sok minden változik a vasárnapi nyitással

Timár Gigi

Bár a boltok vasárnapi nyitvatartását tiltó törvényt már múlt hét elején visszavonták, így elvileg már a múlt vasárnap kinyithattak a boltok, a dolog mégsem ennyire egyszerű. Számos kapcsolódó jogszabály és szerződés módosításának kell megtörténnie ahhoz, hogy ez tényleg jogszerű legyen.

Tovább olvasom »
kiskereskedelem, szakemberhiány, vasárnapi bérpótlék, vasárnapi nyitvatartás, vasárnapi zárva tartás, vasárnapi zárvatartás

Most vasárnap már vásárolhatunk. De ki nyit ki?

kfarkas

Megszavazta az Országgyűlés a vasárnapi nyitva tartási tilalom eltörlését, így elméletileg már most vasárnap kinyithatnak az üzletek – és ennek nem mindenki örül. A boltzár végével ugyanis lépéskényszerbe hozta a kormányzat a vállalkozásokat, a boltoknak most a súlyos szakemberhiánnyal kell szembenézniük.

Tovább olvasom »
kiskereskedelem, vasárnapi boltzár, vasárnapi zárvatartás

Elébe mehet a maflásnak a kormány

piacesprofit.hu

A kormány átgondolja a vasárnapi boltzár tapasztalatait, mert más területekre is szeretné azt kiterjeszteni – jelentette be Orbán Viktor. A Liga Szakszervezetek már korábban az intézkedés visszavonására szólította fel a kormányt, míg a KDFSZ kiállt az intézkedés mellett. Ugyanakkor a magyarok többsége finoman szólva sem kedveli a vasárnapi zárvatartást, így ha szavazásra kerülne a sor, biztos, hogy nagy maflást kapna a kormány.

Tovább olvasom »
kiskereskedelem, vasárnapi zárvatartás

Nem akarnak dolgozni vasárnap?

piacesprofit.hu

Már felröppentek a hírek azzal kapcsolatban, hogy a kormány visszavonná a vasárnapi boltzárat, mivel az intézkedést ritka egyöntetűen ítéli el a társadalom. Egy szakszervezet most levélben állt ki a boltzár mellett, mivel szerintük a kereskedelmi dolgozók nem akarnak vasárnap dolgozni.

Tovább olvasom »
brókerbotrány, ekaer, jövedéki adó, reklámadó, vasárnapi zárvatartás

A hónap, amikor minden megváltozott

kfarkas

Bővelkedett eseményekben a március: elsején elindult az EKÁER, a hónap közepén bezártak a boltok vasárnap és a reklámadóval is sikerült felborzolni a kedélyeket. Mindent elhomályosított azonban az egész hónapot végigkísérő brókerügy: a Buda-Cash és a Quaestor bebukása a rendszerváltás utáni Magyarország legnagyobb pénzügyi botrányává nőtte ki magát.

Tovább olvasom »
kiskereskedelem, turizmus, vasárnapi zárvatartás

Vasárnap is nyitva lennének a Balatonnál

piacesprofit.hu

Újra azt kéri a kormánytól a Balaton parti önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ), hogy az üdülőrégió üzletei az adventi időszak helyett nyáron tarthassanak nyitva, méghozzá öt helyett nyolc vasárnap és alkalmazottak is dolgozhassanak az üzletekben.

Tovább olvasom »
pláza, vasárnapi nyitvatartás, vasárnapi zárva tartás, vasárnapi zárvatartás

A vasárnapi vásárlók harmada teljesen eltűnt

piacesprofit.hu

A plázákat érintette legsúlyosabban a vasárnapi zárva tartás. Vagy be kellett zárniuk, vagy csak a mozi miatt tartanak nyitva – félházzal. Aki nyitva tart, az a mozi mellett csak a vendéglátósok miatt teszi, a vasárnapi vásárlók harmada pedig eltűnt a házakból – derül ki a Népszabadság körkérdéséből.

Tovább olvasom »
kiskereskedelem, vasárnapi zárvatartás

Mégse volt olyan jó ötlet a szabad vasárnap

piacesprofit.hu

Hiába mondja a kormányzat, hogy nem okozott mérhető károkat a vasárnapi nyitva tartás tilalma, a számok mást mondanak. Több ezren már elvesztették állásukat, a kisebb magyar üzletekbe sem sikerült átterelni a forgalmat – vélekedett Vámos György a Napi.hu közlése szerint.

Tovább olvasom »