vasárnapi zárva tartás

adózás, élelmiszerbolt, kiskereskedelem, munkaerőhiány, reklámadó, reklámköltés, reklámpiac, törvényjavaslat, vasárnapi bérpótlék, vasárnapi boltzár, vasárnapi munkavégzés, vasárnapi zárva tartás

Újra jön a vasárnapi boltzár?

piacesprofit.hu

Visszatért a kiskereskedelmet sújtó, egy hónapja napvilágot látott javaslatcsomag. Az új verzió szerint korlátoznák a kiskereskedelmi láncok reklámköltését, betiltanák az ingyenes reklámújságokat, csendben visszahoznák a vasárnapi zárva tartást és kötelező létszámbővítést – vagy helyette büntetőadót vezetnének be a legújabb, kiskereskedelmi láncokat sújtó törvénytervezet szerint. A javaslatok egy része mérettől függetlenül minden boltost érint.

Tovább olvasom »
kiskereskedelem, varga mihály, vasárnapi munkavégzés, vasárnapi nyitvatartás, vasárnapi zárva tartás, vasárnapi zárvatartás

Lebegtetik, hogy mi lesz a vasárnapi vásárlással

PP/MTI

A kormánynak nincs szándéka hozzányúlni az üzletek nyitvatartásának kérdéséhez, de ez még nem jelenti azt, hogy parlamenti képviselők ne élhetnének különböző kezdeményezésekkel – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán az Európai Kereskedelmi Nap ünnepségén. Vagyis bármi lehet.

Tovább olvasom »
vámos györgy, vasárnapi bérpótlék, vasárnapi boltzár, vasárnapi nyitvatartás, vasárnapi zárva tartás, vasárnapi zárvatartás

Valaki mégis akarja a vasárnapi boltzárat

piacesprofit.hu

Lobbicsoportokat sejt azok mögött a törekvések mögött Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, amelyek célzott bér- és adóemelésekkel megnehezítenék a kiskereskedelmi vállalatoknak a vasárnapi nyitva tartást. Többféle elképzelés is kering.

Tovább olvasom »
bérpótlék, kiskereskedelem, munkaerőhiány, vasárnapi bérpótlék, vasárnapi boltzár, vasárnapi munkavégzés, vasárnapi nyitvatartás, vasárnapi zárva tartás, vosz

Akinek sok a vasárnapi bérpótlék, az ne is nyisson ki

Timár Gigi

Aki nem tudja kifizetni a 100 százalékos bérpótlékot az alkalmazottaknak vasárnapra, annak nem is éri meg kinyitni – mondja Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára, aki szerint muszáj máshogy osztozni a profiton a kereskedelemben, mint eddig. Szakszervezetekkel együtt ajánlást fogalmaztak meg, hátha akkor a kormány is hajlandó tárgyalni. Egyelőre ugyanis nem volt ilyen megkeresés.

Tovább olvasom »
munka törvénykönyve, munkaidőkeret, rendkívüli munkavégzés, vasárnapi bérpótlék, vasárnapi boltzár, vasárnapi munkavégzés, vasárnapi nyitvatartás, vasárnapi zárva tartás, vasárnapi zárvatartás

Sok minden változik a vasárnapi nyitással

Timár Gigi

Bár a boltok vasárnapi nyitvatartását tiltó törvényt már múlt hét elején visszavonták, így elvileg már a múlt vasárnap kinyithattak a boltok, a dolog mégsem ennyire egyszerű. Számos kapcsolódó jogszabály és szerződés módosításának kell megtörténnie ahhoz, hogy ez tényleg jogszerű legyen.

Tovább olvasom »
kiskereskedelem, szakemberhiány, vasárnapi bérpótlék, vasárnapi nyitvatartás, vasárnapi zárva tartás, vasárnapi zárvatartás

Most vasárnap már vásárolhatunk. De ki nyit ki?

kfarkas

Megszavazta az Országgyűlés a vasárnapi nyitva tartási tilalom eltörlését, így elméletileg már most vasárnap kinyithatnak az üzletek – és ennek nem mindenki örül. A boltzár végével ugyanis lépéskényszerbe hozta a kormányzat a vállalkozásokat, a boltoknak most a súlyos szakemberhiánnyal kell szembenézniük.

Tovább olvasom »
karácsonyi szezon, vasárnapi nyitvatartás, vasárnapi zárva tartás

Mostantól vasárnap is mehetünk vásárolni

PP/MTI

Nyitva tarthatnak az üzletek a négy adventi vasárnapon, november 29-én, valamint december 6-án, 13-án és 20-án. Nagy karácsonyi rohamra számíthatnak a kereskedők, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) előzetes becslése szerint a tavalyihoz képest 5-6 százalékkal, 940-950 milliárd forintra nőhet a decemberi forgalom.

Tovább olvasom »
pláza, vasárnapi nyitvatartás, vasárnapi zárva tartás, vasárnapi zárvatartás

A vasárnapi vásárlók harmada teljesen eltűnt

piacesprofit.hu

A plázákat érintette legsúlyosabban a vasárnapi zárva tartás. Vagy be kellett zárniuk, vagy csak a mozi miatt tartanak nyitva – félházzal. Aki nyitva tart, az a mozi mellett csak a vendéglátósok miatt teszi, a vasárnapi vásárlók harmada pedig eltűnt a házakból – derül ki a Népszabadság körkérdéséből.

Tovább olvasom »
bankkártya-használat, bankkártyás fizetés, online kereskedelem, vasárnapi zárva tartás

A csütörtök lett az új bevásárlónap

piacesprofit.hu

Éppen feleannyit vásárolunk bankkártyánkkal vasárnap, mint a kötelező zárva tartás előtt tettük, derül ki a MasterCard legfrissebb adataiból. A kártyatársaság kimutatása szerint vásárlási szokásaink a hét többi napján is megváltoztak. Az eddigi adatok alapján elmondható, hogy a csütörtök lett az egyik új bevásárló nap.

Tovább olvasom »
ingatlan bérbeadás, ingatlanpiac, vasárnapi zárva tartás

A bérbeadóknak sem vidám a vasárnap

piacesprofit.hu

Bár a közvélemény eddig arra koncentrált, hogy a vasárnapi kötelező zárva tartásnak milyen hatása van a fogyasztókra és a kereskedőkre, a jogszabály súlyosan érinti a kiskereskedelmi ingatlanok piacát is. Ugyan nem közvetlenül érinti ezt a területet, ám a bérleti szerződéseken keresztül komolyan felülírja a piacot.

Tovább olvasom »