vasárnapi nyitvatartás

hétvégi munkavégzés, kiskereskedelem, vasárnapi boltzár, vasárnapi nyitvatartás

Csak nem bírják elengedni a vasárnapi boltzárat

kfarkas

Egy hónappal ezelőtt megírtuk, hogy a kormányzat sötét berkeiből újból előugrott Semjén Zsolt kedvenc krampusza, a vasárnapi boltzár ötlete. Az akkori hivatalos cáfolat után most mégis dolgoznak a vasárnapi nyitva tartás eltörlésén. Most újra végigvesszük az érveket, hogy miért káros a kiskereskedelmet felforgató szabályozás.

Tovább olvasom »
kiskereskedelem, vasárnapi boltzár, vasárnapi nyitvatartás, vasárnapi zárvatartás

Már megint a vasárnapi boltzár

kfarkas

Újra előugrott a kiskereskedelmi érdekvédelem berkeiből a vasárnapi boltzár ötlete. Az előterjesztő szakszervezet szerint a jelenlegi helyzetben mindenki jól járna a vasárnapi zárvatartással, de a korábbi tapasztalatok alapján ez nem jelenthető ki száz százalékos biztonsággal.

Tovább olvasom »
kiskereskedelem, varga mihály, vasárnapi munkavégzés, vasárnapi nyitvatartás, vasárnapi zárva tartás, vasárnapi zárvatartás

Lebegtetik, hogy mi lesz a vasárnapi vásárlással

PP/MTI

A kormánynak nincs szándéka hozzányúlni az üzletek nyitvatartásának kérdéséhez, de ez még nem jelenti azt, hogy parlamenti képviselők ne élhetnének különböző kezdeményezésekkel – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán az Európai Kereskedelmi Nap ünnepségén. Vagyis bármi lehet.

Tovább olvasom »
vasárnapi bérpótlék, vasárnapi munkavégzés, vasárnapi nyitvatartás, vosz

Nincs egyetértés, mennyi járjon a vasárnapi munkáért

PP/MTI

A kiskereskedelemben a vasárnapi munkavégzés szabályozásának kérdésében még távol áll egymástól a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórum (VKF) munkaadói és munkavállalói oldalának álláspontja – mondta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára a keddi VKF-tárgyalást követően az MTI-nek.

Tovább olvasom »
vámos györgy, vasárnapi bérpótlék, vasárnapi boltzár, vasárnapi nyitvatartás, vasárnapi zárva tartás, vasárnapi zárvatartás

Valaki mégis akarja a vasárnapi boltzárat

piacesprofit.hu

Lobbicsoportokat sejt azok mögött a törekvések mögött Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, amelyek célzott bér- és adóemelésekkel megnehezítenék a kiskereskedelmi vállalatoknak a vasárnapi nyitva tartást. Többféle elképzelés is kering.

Tovább olvasom »
vasárnapi bérpótlás, vasárnapi bérpótlék, vasárnapi nyitvatartás, vasárnapi pótlék

Munkahelyekbe kerülhet a kormány új ötlete

PP/MTI

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint jelentős költségnövekedéssel járna, ha megvalósulnának a vasárnapi munkavégzésre vonatkozó, az elmúlt napokban felvetett javaslatok, a vasárnapi pótlék emelése például több tízmilliárd forint többletkiadást okozhat, a szabályok szigorítása miatt pedig kisboltok zárhatnak be.

Tovább olvasom »
fizetés, munka törvénykönyve, vasárnapi bérpótlék, vasárnapi boltzár, vasárnapi nyitvatartás

Kinek jár pénz vasárnapra?

piacesprofit.hu

A 2016 tavaszán eltörölt vasárnapi boltzár kapcsán ismét előtérbe került a vasárnapi pótlék kérdése, hiszen a boltzár eltörlése miatt a pótlékra vonatkozó szabályok ismételten módosultak. Mivel várhatóan szeptemberben újra előkerül a kérdés, most összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább olvasom »