válságadó

különadó, különadók, válságadó

Brüsszel szerint hátrányos a kisker-különadó

piacesprofit.hu

A társaságok székhelyén alapuló közvetett hátrányos megkülönböztetésnek minősül a vállalatcsoportba tartozó, más tagállamokban székhellyel rendelkező társaságokhoz kapcsolt vállalkozásokat hátrányosan érintő adó – mondta ki a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság a Hervis-ügyben hozott, szerdán ismertetett ítéletében a bolti kiskereskedelmi tevékenységre kivetett magyar különadóval kapcsolatban.

Tovább olvasom »
ágazati különadók, cégértékesítés, e-útdíj, rezsicsökkentés, tranzakciós illeték, válságadó

A válságadók drasztikusan csökkentik a cégértéket

piacesprofit.hu

A szektorális különadók számos cég értékét csökkenthették, egyes piacszabályzó rendelkezések pedig – szélsőséges esetekben – teljesen el is tüntették a vállalkozások értékét az elmúlt években. Egyes szektorokban a növekvő adóterhek a cégeknek nem csak egyszeri, hanem hosszú távú pénzkiadást jelentenek, ezért a tulajdonosok és a potenciális befektetők szemszögéből jelentősen csökkentik a vállalkozás értékét.

Tovább olvasom »
erste, forintárfolyam, költségvetés 2013, részvénypiac, tőzsde, válságadó

Maradnak a válságadók

piacesprofit.hu

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint a válságadók kivezetésére egyelőre nincs esély, az elkövetkező másfél évben marad a jelenlegi adószerkezet. A kormány vizsgálja, hogyan törleszthetné előbb az IMF-hitelünket.

Tovább olvasom »
bankadó, eu, költségvetési kiigazítás, kötelezettségszegési eljárás, távközlési adó, válságadó

Bíróság előtt a válságadó: újabb 160 milliárd mínusz?

Kolossa Katalin

Immár két magyar ágazati különadót is vizsgál az Európai Bíróság, hogy összhangban vannak-e az uniós joggal. A bolti kiskereskedelmi tevékenységre kivetett különadóval kapcsolatban benyújtott indítvány után most a távközlési adó ügye is a közösségi bíróságnál landolt. Az utóbbival kapcsolatos esetleges elmarasztaló uniós döntés mintegy 160 milliárd forintos adó-visszatérítési kötelezettséggel járna. A múlt év végén elfogadott sarkalatos törvény szerint ilyen esetben a fedezetet újabb különadó kivetésével teremtheti elő a kormány.

Tovább olvasom »
adó 2012, költségcsökkentés, költségvetés, költségvetés 2013, költségvetési tanács, mnb, regisztrációs adó, simor andrás, társasági adó, távközlési adó, telefonadó, telekom adó, tételes adózás, tranzakciós adó, vagyonadó, válságadó, vértes, Vértes András

Bukás a költségvetés, vagy csak rizikós? – Megoszlanak a vélemények

PP/MTI

A Magyar Közgazdasági Társaság hétfői budapesti konferenciáján Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke és Balatoni András, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. kutatási igazgatója ellentétesen ítélte meg mind a jövő évi költségvetést, mind a magyar makrogazdaság helyzetét. Simor András jegybankelnök szerint romlik a költségvetés pozíciója a Munkahelyvédelmi Akcióterv elfogadásával, míg Domokos László, az ÁSZ elnöke szerint a közpénzek elköltésének jobb átláthatóságára, eredményességének növelésére lenne szükség.

Tovább olvasom »
adó, adó 2012, adó csökkentés, adó-visszaigénylés, adókedvezmény, adószakértő, adótörvény módosítások, akcióterv, mkik, munkahelyvédelmi akcióterv, orbán viktor, orbán-kormány, társasági adó, tranzakciós adó, tranzakciós illeték, válságadó

Kinek éri meg Orbán tíz pontja? – Marad az eva és az ekho

piac-profit.hu

Az Országgyűlés szeptemberben fogadhatja el a 300 milliárd forintos munkahelyvédelmi csomagot, amelynek részeként a vállalkozásoknak 100-150 milliárd forintos tehercsökkentést jelent a kedvezményezett körben meghirdetett, munkát terhelő járulékok csökkentése. A jelenlegi egyszerűsített adózási formák, így az ekho és az eva is megmarad.

Tovább olvasom »
adó 2012, adó csökkentés, euróövezet, euróválság, gazdasági növekedés, gazdaságpolitika, kkv adó, különadó, matolcsy, munkahelyteremtés, orbán, orbán viktor, orbán-kormány, válságadó

A magyar kormány is érzi: csak egy járható út maradt

piacesprofit.hu

A magyar kormány is érzi, hogy az évek óta tartó visszaesés után az egyetlen járható út, a saját erőforrásokat is igénybe vevő munkahelyteremtő programok megvalósítása. A Policy Agenda heti elemzésében a most induló nemzeti konzultáció kérdőíve kapcsán vizsgálja meg, hogy várhatóan milyen tervvel áll elő a kormány ezen a területen.

Tovább olvasom »
adó 2012, különadó, mobilpiac, telefonadó, telekom adó, válságadó

Megúszható a telekomadó?

piacesprofit.hu

Van olyan mobilszolgáltató, amely már közölte, hogy az új, perc alapú távközlési adót érvényesíteni fogja áraiban és a többi nagy mobilszolgáltató álláspontja is hasonló, azaz az ügyfelek emelkedő tarifákkal számolhatnak. Ugyanakkor a kis szolgáltatók némelyike lehetőséget is lát az új adó miatt átalakuló piacban.

Tovább olvasom »
adó, adó 2012, adóemelés, matolcsy, telefonadó, tranzakciós adó, válságadó

Nincs kegyelem a vállalkozásoknak – Parlament előtt az adótörvények

Sebők Orsolya

Benyújtotta Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter a távközlési adóról, a tranzakciós illetékről és a biztosítási adóról szóló törvényjavaslatokat az országgyűlésnek. Ezek szerint a távközlési szolgáltatók érvelése ellenére percalapú lesz a telefonadó és a bankszövetség véleménye sem talált meghallgatásra. Az új banki adónál nincs szó plafonösszegről.

Tovább olvasom »
orbán, válságadó

Orbáni garancia: ezek az adók el fognak tűnni!

MTI

Orbán Viktor arról biztosította szerdán Budapesten a norvég miniszterelnököt, hogy a magyar krízisadók, amelyek norvég cégeket is érintenek, átmeneti jellegűek a magyar gazdaságban. A magyar kormányfő erről a Jens Stoltenberggel folytatott tárgyalás után számolt be.

Tovább olvasom »
költségvetés, különadó, válságadó

2013-tól megfelezik és máshogy hívják a válságadót

MTI

A 2011-es költségvetési törvényjavaslathoz mellékelt 2014-ig terjedő gazdaság- és költségvetés-politikai kitekintés szerint a kormányzat még a ciklus utolsó évében is tervez különadó bevételeket, mind a bankadóból, mind az ágazati különadóból. A válságadó 2012 után megszűnik, a kormány az érintett ágazatok szereplőivel tárgyalásokat folytat majd “egy új szabályozásról” – mondta Szijjártó Péter.

Tovább olvasom »
oét, válságadó

“Miért nem konzultált a kormány velünk?”

MTI

A munkaadói oldal tudomásul veszi, hogy az államháztartási hiánycél tartása érdekében szükség van a válságadókra, ugyanakkor hiányolja a válságadók ügyében elmaradt konzultációt – mondta Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke az  Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki ülésén.

Tovább olvasom »
adó, telenor, válságadó

Telenor: gondokat okozhat a különadó

Sajtóközlemény

Bár a Telenor alapvetően támogatja a kormány azon törekvését, hogy Magyarországot ismét növekedési pályára állítsa, véleménye szerint a távközlési különadó veszélyezteti a növekedést, a befektetői bizalmat és a jövőbeni infrastrukturális beruházásokat, amellett hogy az EU szabályaival is ellentétes lehet.

Tovább olvasom »