válság

2008, amerika, áradás, árvíz, éghajlatváltozás, elértéktelenedik, florida, ingatlan, ingatlanhitelezés, jövő, klímaváltozás, közmű, lakáshitelezés, miami, tengerszintemelkedés, válság, város

Az árvízveszély hozza a következő globális lakáshitelválságot!

Kriston László

Floridában a polgármesterek már vészhelyzet-szcenáriókkal számolnak: az árvízveszély elértéktelenítheti az ingatlanokat, amitől megcsappannak a helyi adóbevételek. Másutt is lakáshitelek tömegei buknak majd be. A probléma nemcsak a tengerparti városokra, hanem a folyók közelében lévő településekre is érvényes a világon mindenütt.

Tovább olvasom »
egyesült államok, gazdasági válság, kína, monetáris politika, piaci szerplők, válság

Ki miatt lesz a következő válság?

piacesprofit.hu

Manapság számtalan egyensúlytalansággal találkozhatunk, amelyekből nehéz megjósolni, hogy melyik válthatja ki a következő gazdasági válságot. Kérdéses, hogy a gazdaságok fenntartják-e a jelenlegi jó teljesítményüket és a potenciális kockázatok idővel eltűnnek-e. Kellemetlen, hogy a globális gazdaság nagymértékben összefonódik és az egyes kockázati tényezők realizálódása könnyen más problémákat eredményezhet – olvasható az Akcenta közleményében.

Tovább olvasom »
eladósodás, hitel, hitelezés, válság

Fejenként 367 ezer forintot nem kérünk a banktól!

piacesprofit.hu

Hét és fél év telt el a történelem egyik legsúlyosabb pénzügyi válságának kitörését követően. Érdekes tanulságokat vonhatunk le, ha megvizsgáljuk a magyar lakosság reakcióit nemzetközi összehasonlításban. Először leestünk a ló egyik oldalán (túlzott eladósodás devizában és az ezt követő hatalmas fájdalmak), majd mára átcsúsztunk a ló túl oldalára, hiszen minden egyes magyar lakosnak 367 ezer Ft-tal nagyobb hitellel kellene rendelkezni ahhoz, hogy a közép-európai átlagot elérje a hitelállomány.

Tovább olvasom »
üzleti várakozások, válság, várakozások

A cégeknek véget ért a válság

piacesprofit.hu

Bár a magyar kis- és középvállalkozások nagymértékben voltak kitéve a válság hullámainak, érezhető azonban, hogy konszolidálódik a gazdaság – derül ki az IBS-Nemzetközi Üzleti Főiskola és a Policy Agenda közös kutatásából.

Tovább olvasom »
felszámolás, felszámolások, gépjárműpiac, piac, válság

Gyártani megéri, eladni nem?

piacesprofit.hu

Az autógyárak dübörögnek Magyarországon, azonban a gépjármű-kereskedők már nem ennyire sikeresek. Több mint 12 ezer gépjármű-kereskedő működik hazánkban, amiből éves szintén közel 500 ellen indul felszámolási eljárás, áll a Bisnode nemzetközi cégminősítő jelentésében. Ez az elmúlt 12 hónapra vonatkozóan közel 4 %-os bedőlési arányt jelent, ami magasabb, mint az országos 2,75 %-os fizetésképtelenségi arány, azonban korábban sokkal rosszabb volt a helyzet.

Tovább olvasom »
film, ingatlan, jelzálog, lakáshitel, lakaspiac, spanyolország, válság

Elzárják a lakáshitelesek elől az üres házakat

Kriston László

Nemcsak ökológiailag jelentett óriási pazarlást a 2008-ig felpörgő ingatlanboom, mely üresen álló, félkész nyaralónegyedeket hagyott maga után Spanyolországban és másutt. A kész lakóépületekbe beköltözhetnének a kilakoltatott lakáshitelesek. De a polgármesteri hivatalok a bankok pártját fogják.

Tovább olvasom »
adósság, amerika, autóipar, detroit, válság

Zöld várossá alakítanák a csődbe ment Detroitot

klímablog

78 000 ház kong üresen, az adófizetők száma jelentősen lecsökkent. A metropolisz adóssága 18 milliárd dollárt tesz ki. Megfigyelők mégis úgy tartják, a mélypont a legjobb alkalom arra, hogy egy város újra kitalálja magát és elinduljon egy radikálisan új irányba. A lehetséges szcenáriók között van a zöld gazdaság megteremtése a fosszilis autóipar egykori fellegvárában.

Tovább olvasom »
ensz, oktatás, válság

Szerepjátékkal nevel válságkezelésre az ENSZ

Kriston László

A Model ENSZ nevű szervezet Amerika-szerte szimulációs konferenciákkal neveli problémamegoldásra a fiatal generációkat, így vetve el bennük az együttműködés képességének csíráit. Az aktuálpolitizálást sem kerülve, a résztvevő diákok jelenbeli és történelmi szituációkba helyezkednek: Al Caponét, Lincolnt vagy éppen pakisztáni minisztereket keltenek életre. Az ENSZ persze tud minderről.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor