vállalkozói hajlandóság

cégalapítás, fiatal vállalkozók, generációváltás, induló vállalkozások, vállalkozási hajlandóság, vállalkozói hajlandóság

2016 sem hozta el a rendszerváltást a cégeknél

piacesprofit.hu

Az elmúlt év sem hozott trendfordulót a fiatal generáció cégalapítási kedvében. Noha közel 10 ezer új vállalkozást jegyeztek be a 18-40 év közöttiek, de az idősebb korosztály továbbra is magasan felülreprezentált az üzleti életben. Kovács Patrik, a FIVOSZ elnöke arra figyelmeztet, hogy a generációváltás a hazai kis és közepes vállalatok harmadánál a legégetőbb probléma lesz öt éven belül.

Tovább olvasom »
adórendszer, állam, induló vállalkozások, szabályozás, vállalkozás indítás, vállalkozói hajlandóság

Így segíthetné valóban az kormány a vállalkozásokat

Timár Gigi

Nem támogatásokra, sokkal inkább átlátható, egyszerű szabályokra, jogvédelemre és változatos forrásokra lenne szüksége a vállalkozásoknak. Nem csak Magyarországon, mindenhol a világon. Steve Mariotti a Vállalkozásképző Hálózat (Network for Teaching Entrepreneurship) alapítója összeszedte a nyolc legfontosabb dolgot.

Tovább olvasom »
kényszervállalkozás, kudarckezelés, önfejelesztés, vállalkozási készség, vállalkozói hajlandóság, vállalkozói készség

Miért nem sikeresek a kényszervállalkozók?

Sipa

A kisvállalkozások jelentős része kényszerből indult. Ez önmagában még nem predesztinálna semmire, hisz sokszor kiváló szakemberek vezetik őket. Miért van az, hogy mégis nehezebb sikerre vinni egy céget, ha kényszerből vágtunk bele?

Tovább olvasom »
pszichológia, vállalkozói hajlandóság, vállalkozói kedv

Ki kellene nőnünk a kesergésből!

Sipa

Magyarországon világbajnokságot rendezhetnénk panaszkodásból. Klasszisok vagyunk ebben a „sportban”, szinte az a meglepő, ha valaki nem sajnáltatja magát, hanem előre néz, sőt, örül mások sikereinek. Pedig ez a hozzáállás kifejezetten rombolja a vállalkozói környezetet.

Tovább olvasom »
cégvezető, hatékony cégvezetés, kreativitás, vállalkozási kedv, vállalkozói hajlandóság, vállalkozói készségek

Bárkiben rejtőzhet egy vállalkozó

kfarkas

Sok, és egyre több magyar lenne a saját maga főnöke, mégis viszonylag alacsony hazánkban a vállalkozási hajlandóság, mivel a többség nincs tisztában azzal, milyen készségek kellenek ahhoz hogy sikeres legyen az üzleti életben.Mutatunk hét jelet, ami arra utal, hogy Önnek van esélye!

Tovább olvasom »