vállalkozási környezet

digitális átállás, innováció, vállalkozási környezet, versenyképesség

Bezáródtunk, marad a lecsúszás

piacesprofit.hu

Magyarország versenyképessége sok szempontból visszaesett a régióbeli országok között, a gazdasági-társadalmi fejlettséget, demográfiát, munkaerőpiacot, oktatást, termelékenységet is vizsgáló rangsorokban átlagosan a 4. helyet foglalja el a hat ország közül.

Tovább olvasom »
adóváltozások, bürokrácia, cégbedőlések, cégstruktúra, vállalkozási környezet

Csak egy biztos: a bizonytalanság

piacesprofit.hu

Komoly gond van a magyar cégvilágban, hiszen sok vállalkozó fő profiljává már a bedőlés-újrakezdés vált és ezen a helyzeten csak rontanak az elhibázott állami támogatások. A legfontosabb teendő a kiszámítható, stabil környezet kialakítása lenne.

Tovább olvasom »
jogszabályváltozás, lovas turizmus, vállalkozási környezet

Még az államtitkár szerint is rossz a szabály

piacesprofit.hu

Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti ügyekért felelős államtitkára kezdeményezte a Nemzetgazdasági Minisztériumnak (NGM) a lovas tevékenységről szóló, szeptember 1-jén hatályba lépett rendeletének visszavonását. A mostani szabályozás a családi vállalkozásokat tenné tönkre.

Tovább olvasom »
kkv-felmérés, költségcsökkentés, vállalkozási környezet

Egyedül nem megy – a cégeknek sem

piacesprofit.hu

Bár a vállalakozók jelentős része nem tartja jó lehetőségnek a magyarországi üzletet, a légkör ennek ellenére is javul. Tennivaló azért bőven akad a céges sikerek elérése érdekében. Egy friss felmérés szerint a költségek csökkentése és az összefogás segíthet elsősorban cégvezetők szerint.

Tovább olvasom »
fiatal vállalkozók országos szövetsége, önfoglalkoztató, vállalkozási környezet

Miért félnek a magyarok vállalkozást indítani?

Timár Gigi

Mi magyarok vagyunk a leginkább borúlátóak egy saját vállalkozás indításával kapcsolatban egész Európában. A két fő probléma a kezdőtőke hiánya és a kedvezőtlen gazdasági helyzet. Szakértők szerint a tudáshiány is komoly gond, ezért minden területen elkél a támogatás. Vállalkozókra ugyanis nagyon nagy szüksége van minden gazdaságnak.

Tovább olvasom »
adózás, cégalapítás, szerződések érvényesítése, vállalkozási környezet, versenyképesség, világbank

Nem jó vállalkozni Magyarországon

piacesprofit.hu

Vállalkozásba fogni továbbra is Szingapúrban a legegyszerűbb: a Világbank Doing Business című idei felmérése – immáron hetedik éve – sorolja az ázsiai államot a versenyképességi rangsor élére. Magyarország 5 helyet rontott, az 54. lett.

Tovább olvasom »