vállalatirányítás

lean menedzsment, Szederkényi Zsolt, üzleti trendek, vállalatirányítás

Akkor most kövessük a trendeket, vagy sem?

piacesprofit.hu

Érdemes vajon minden vállalatnak figyelnie és követnie a legfrissebb üzleti trendeket? Szederkényi Zsolt vállalatirányítási szakértőnk szerint fontos tisztában lennünk azzal, mi zajlik körülöttünk, de ugyanakkor nem szabad meggondolatlanul “ráugranunk” a legújabb trendekre.

Tovább olvasom »
hálózatok, hatékony cégvezetés, Resultátor, vállalatirányítás

Csiszér Tamás: a hálózatok szerepe a vállalatirányításban

piacesprofit.hu

Napjainkban egyre népszerűbb a hálózatszemléletű gondolkodás, amely a világunkat különböző elemek és a közöttük lévő kapcsolatok által alkotott komplex rendszernek tekinti. Egyik legfontosabb üzenete, hogy ezek a hálózatok olyan tulajdonságokkal bírnak, amelyek nem következtethetők ki tisztán logikai úton a felépítő részek ismerete alapján, azaz a működésüket a hálózatra, mint entitásra jellemző sajátos mechanizmusok irányítják. A vállalkozás is egy komplex rendszer, amely hálózatokból épül fel. Ha megértjük ezek struktúráját, szerveződési elveit, valamint változásuk okait és hatásait, a menedzsment egy új eszköztárával szerelkezhetünk fel.

Tovább olvasom »
kockázatkezelés, üzleti kockázat, vállalatirányítás

Siker vagy kudarc? Az emberi tényező szerepe

piacesprofit.hu

Sok felelős menedzser zsigerből elutasítja, vagy legalábbis vonakodik beismerni a kockázatok kezelésében betöltött felelősséget – annak ellenére, hogy közvetlen szerepük a kitűzött célok megvalósításában. Pedig az emberi tényező figyelembe vétele nélkül lehetetlen a hiteles kockázatelemzés – figyelmeztet szakértőnk.

Tovább olvasom »
Atlassian, jubilálók, szoftver, vállalatirányítás

Partnerségben az Atlassiannal

piacesprofit.hu

Szokatlan üzleti modellel működik, de világszerte közel százezer ügyféllel büszkélkedhet az Ausztráliában alapított Atlassian. Legnépszerűbb termékeiket, a Jira-t és a Confluence-t eredetileg szoftverfejlesztő cégek számára fejlesztették, de rugalmasságuk miatt rengeteg más területen is alkalmazzák a csapatok hatékonyságának javításra, például projektmenedzsmentre, feladatok és folyamatok követésére, helpdeskek, tudásbázis, dokumentumkezelés működtetésére. Az Atlassian szoftvereit olyan cégek és szervezetek is használják, mint a Twitter, a NASA és az amerikai honvédelmi minisztérium.

Tovább olvasom »
b2b, b2c, big data, digitális átállás, Önvezető vállalatok, üzletvezetés, vállalatirányítás

„Önvezető” vállalatok a láthatáron?

piacesprofit.hu

A kiskereskedelemben jól látható módon egyre inkább az automatizált, digitális folyamatok veszik át az élőmunka szerepét. A vállalatok közötti kereskedés azonban eddig úgy tűnhetett, kevésbé érintett ezen a téren. A New York-i TXF konferencián Christophe Spoerry, az Euler Hermes Digitális Ügynökségének társalapítója a nagykereskedelmi területek automatizálásáról, a mesterséges intelligencia térhódításáról beszélt, melynek vége akár a lényegében „önvezető” vállalatok kialakulása is lehet. A verseny formában megrendezett konferencián olyan nagyvállalatok előadásait is megelőzte ez a prezentáció, mint például a Microsoft vagy az IBM.

Tovább olvasom »
munkaerőpiac, projektmenedzsment, uniós pénzek, vállalatirányítás

Itt lesz a többmillió új állás

piacesprofit.hu

Projektmenedzserekre nagy szükség lesz az álláspiacon, becslések szerint az elkövetkező hat évben 16 millió ilyen új álláshely fog létrejönni. A Magyarországra érkező uniós pénzek felhasználásában is egyre nagyobb szerepet kapnak a képzett szakemberek.

Tovább olvasom »
erp, kkv, vállalatirányítás

Kkv sikertörténetek az abas Magyarországtól

piacesprofit.hu

Kihívások és válaszok a Kkv-k irányításában címmel szervezett konferenciát az abas ERP-t hazánkban forgalmazó abas Magyarország október 30-án, Vecsésen. A rendezvényen gazdasági szaktekintélyek és sikeres kkv vezetők, valamint az abas Magyarország szakértői a kkv szektort érintő leggyakoribb nehézségekre hívták fel a figyelmet, és egyben megoldást is kínáltak a vállalatirányítási problémákra. A teltházas rendezvény értékét a résztvevő cégvezetők és üzletemberek is visszaigazolták.

Tovább olvasom »
erp bevezetés, generációváltás, hatékony cégvezetés, kkv informatika, költségcsökkentés, vállalatirányítás

Öt indok, ami miatt minden vállalkozásnak kell ERP

kfarkas

A modern vállalatirányítási rendszerek elengedhetetlenek egy olyan vállalkozásnak, amely beszállítói pozíció után vágyakozik, azonban minden vállalkozásnak hasznára válhatnak – hangzott el a Beszállítónak lenni jó című, a Piac&Profit által rendezett konferencián.

Tovább olvasom »
menedzser, tudatos vezetés, vállalatirányítás

2014 az emberi cégek éve

piacesprofit.hu

1960-ban a Harvard Business School legendás marketingprofesszora, Teo Levitt a “Rövidlátó marketing” című írásában kifejtette: a cégek egyre inkább elvesztik a szemük elől az üzletük valódi célját, a versenytársak által állított célokat kergetik és végül lemaradnak, elvesznek. Hogy elkerüljék a végzetüket, Levitt arra ösztönözte a cégvezetőket, tegyék fel a látszólag nyilvánvaló kérdést maguknak: “Milyen üzletet is csinálok valójában?” A kérdés mind a mai napig rendkívül erős ösztönzőként tud hatni a stratégiai megbeszéléseken. És mégis: több mint 50 évvel később a cégek még rosszabbul teljesítenek, ha arról van szó, hogy helyesen kéne válaszolni erre az egyszerű kérdésre.

Tovább olvasom »
kkv informatika, vállalatirányítás, vállalatirányítási rendszer

Nincs ingyenebéd!

piacesprofit.hu

Az interneten található vállalatirányítási rendszerek a legtöbb esetben nem ingyenesek, amiért pedig nem kell fizetni, az általában nagyon kezdetleges. Jó hír viszont, hogy vásárlás előtt élesben kipróbálhatjuk a kiválasztott rendszert.

Tovább olvasom »