vállalati várakozások

fogyasztói várakozások, gazdasági várakozások, gki, gki konjunktúra-index, vállalati várakozások

Csak a fogyasztók bizakodnak, a cégek nem optimisták

piacesprofit.hu

Májusban némi hullámzás mellett már ötödik hónapja stagnált a GKI-Erste konjunktúra-index (szezonális hatásoktól megtisztított) értéke, melynek szintje így továbbra is viszonylag optimista hangulatot tükröz. A GKI által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint az üzleti várakozások kissé rosszabbak, a fogyasztóiak viszont valamivel jobbak lettek az áprilisinál.

Tovább olvasom »
bmi, gazdasági kilátások, vállalati várakozások

Minimális változás a zuhanás után

piacesprofit.hu

A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított júniusi értéke: 50,8. A korábbi júniusokkal összevetve az idei érték alulmúlja a hosszú távú átlagot (51,7), és az elmúlt három év átlagát is (52,2). A felmérésben vizsgált részindexek négy kivétellel növekedtek májushoz képest. A foglalkoztatottságindex értéke 50,0 pont fölött volt 2013 január-áprilisban, de az elmúlt két havi érték már szűkülésre utal.

Tovább olvasom »
bizalmi index, bizalom, kkv, kkv-konjunkturaindex, üzleti várakozások, vállalati várakozások, várakozások

Megint romlott a helyzet

piacesprofit.hu

A hitelezés beszűkülése, valamint a vállalati hitelkamatok várt növekedése rányomta a bélyegét a vállalkozások hangulatára. A hazai cégek többsége arra számít, hogy romlik a versenyhelyzete, jóllehet egyre többen úgy látják, hogy könnyebb hozzájutni az európai uniós pályázati forrásokhoz.

Tovább olvasom »
beruházás, finanszírozás, gdp, mfb, vállalati várakozások

Csak a kilátástalanság látszik

piacesprofit.hu

Elhúzódó stagnálásra számítanak a hazai vállalkozók, s az ehhez való alkalmazkodás, a kivárás, a túlélésre berendezkedés jelei olvashatók ki a Magyar Fejlesztési Bank MFB-indikátor vállalati felmérésének keretében kapott válaszokból. A nulla-száz skálán mozgó MFB-indikátor változatlanul 50 pont alatti értéke azt jelzi, hogy a vállalatok mind a magyar gazdaság jelenlegi helyzetét, mind a jövőbeli tendenciákat inkább kedvezőtlennek ítélik meg.

Tovább olvasom »