vállalati informatika

cisco, informatikai fejlesztések, it-biztonság, kiberbiztonság, kiberbűnözés, vállalati biztonság, vállalati informatika

Rengeteget buknak a kiberbűnözők miatt a cégek

PP/MTI

A kibertámadások komoly bevételcsökkentést és ügyfélvesztést okoztak tavaly a vállalatoknak, harmaduknál ezek aránya meghaladta a 20 százalékot – derült ki az internetes hálózati berendezéseket gyártó Cisco éves kiberbiztonsági jelentéséből (Annual Cybersecurity Report – ACR).

Tovább olvasom »
it a cégben, kkv informatika, vállalati informatika, windows 10

6 tanács Windows 10 migrációhoz

piacesprofit.hu

Számos vállalat informatikai részlege számára az egyik legfontosabb feladat a to-do listán a Windows 10 rendszerre való átállás. A Windows 7 támogatása 2020 januárjában megszűnik, ami egyelőre távoli időpontnak tűnik, a migráció azonban mindig időt és energiát igényel, ezért érdemes előre tervezni.

Tovább olvasom »
kiberbiztonság, kiberbűnözés, vállalati informatika

Tényleg komoly a fenyegetés

piacesprofit.hu

Átalakultak mára a gazdasági bűncselekmények egy globális felmérés szerint. A legutóbbi adatok szerint, immár az informatikai törvénysértések a második leggyakoribb ilyen esetek (32%). Sőt, a pénzügyi szektorban a bűncselekmények közel fele (49%) a kiberbűnözéshez köthető. Magyarországon azonban más a helyzet, de a megoldandó problémák ugyan azok.

Tovább olvasom »
felhő számítástechnika, it a cégben, vállalati informatika

Nem kerülik meg a felhőt

piacesprofit.hu

Két éven belül a vállalati informatikai munkafolyamatok több mint fele már cloud környezetekben fut majd – derült ki egy friss felmérésből. Ugyanakkor, ha valami házon belül jól működik, még akkor sem szívesen költöztetik felhőbe a cégek, ha ezzel növelnék a hatékonyságot.

Tovább olvasom »
infokommunikació, vállalati informatika

A startupok pörgetik a chipgyártókat

piacesprofit.hu

A félvezetőgyártóknak át kell hangolniuk az értékesítési stratégiájukat, és a jövőben nagyobb figyelmet fordítaniuk a kisebb vállalkozásokra is, mert ezek sokkal gyorsabb és stabilabb növekedést garantálnak az iparág számára, mint a nagyvállalati vevők – figyelmeztet legutóbbi elemzésében a Gartner. A startupok és a kisebb elektronikai cégek már tavaly is közel 80 milliárd dollár értékben szereztek be félvezetőket, ami a teljes piac közel negyedének felel meg – írta a Bitport.hu.

Tovább olvasom »
adatvédelem, it-biztonság, vállalati informatika

Új kártevő fenyeget

piacesprofit.hu

2015. júliusában új kártevő jelent meg a számítógépes vírusok listáján, méghozzá egyből a második helyen debütált az ESET statisztikáiban. Népszerű játékok másaiban is egyre gyakrabban érkezik veszélyes program.

Tovább olvasom »
felhő számítástechnika, vállalati informatika

Gyenge felhősödés

piacesprofit.hu

Az igen erős tavalyi év után gyenge idei startot tudhat maga mögött a felhős infrastruktúrapiac a régiónkban. Míg 2014-ben 24 százalékot nőtt a piac, addig az idei első negyedévben ugyanez a mutató 7 százalékot esett vissza a tavalyi hasonló időszakhoz viszonyítva – derül ki az IDC legfrissebb elemzéséből.

Tovább olvasom »
byod, felhő, felhő számítástechnika, munka-magánélet egyensúly, vállalati informatika

A dolgozók fejlesztenék a cégek informatikai rendszerét

piacesprofit.hu

Jelentős informatikai fejlesztésre sarkallnák saját dolgozóik is a magyar kis- és közepes vállalatokat. A felhőszolgáltatások alkalmazása nem csak megkönnyíti a munkát, de növeli az alkalmazottak elégedettségét és a cégek hatékonyságát is. Ám miközben lassan eltűnik a munkahely és az otthon közötti különbség, a Microsoft európai kkv felmérése szerint a hazai kkv-k jelentősen lemaradtak a modern technológiák alkalmazásában.

Tovább olvasom »
infokommunikació, it trendek, it-biztonság, vállalati informatika

Mi határozza meg a vállalati IT piacot az idén?

piacesprofit.hu

Mire érdemes ügyelni az idén az informatikai trendek területén? Az év második felében néhány dologról már biztosan kijelenthetjük, hogy már biztosan ezek lesznek a 2015-ös év nagy durranásai. Az Avnet Technology Solutions magyarországi leányvállalatának ügyvezetője, Bartha Péter három pontban foglalta össze, hogy milyen technológiai trendek figyelhetők meg 2015-ben a vállalati IT piacon.

Tovább olvasom »